Π. Καρδαράς : Εχουμε να ξεριζώσουμε “αγκάθια” και “ζιζάνια”

Στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πολιτευτών των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καρδαράς, πολιτευτής των ΑΝΕΛ Α’ Θεσσαλονίκης, έδωσε το παρών και με την ομιλία του υπογράμμισε τα τρία σημεία που πρέπει να σταθεί από εδώ πέρα η παράταξη, ώστε να όλοι να εκτελέσουν το καθήκον που πρέπει για την πατρίδα. Ενώ, τόνισε πως «ο δρόμος είναι δύσκολος όταν ​έχουμε να ξεριζώσουμε “αγκάθια” και “ζιζάνια”, που επί δεκαετίες κρατούσαν σε καθήλωση τον ελληνικό λαό και δεν τον άφηναν να σηκώσει το ανάστημα που αναλογεί στην ιστορία και τον πολιτισμό του».

Απόσπασμα της ομιλίας του Πάνου Καρδαρά:

«​Φίλες και φίλοι συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Ξέρω ότι ο δρόμος που έχουμε επιλέξει είναι πράγματι πολύ δύσκολος.

Αλλά και ποιος δρόμος δεν είναι δύσκολος, όταν έχουμε να ξεριζώσουμε “αγκάθια” και “ζιζάνια”, που επί δεκαετίες κρατούσαν σε καθήλωση τον ελληνικό λαό και δεν τον άφηναν να σηκώσει το ανάστημα που αναλογεί στην ιστορία και τον πολιτισμό του.

Ποιο είναι λοιπόν το χρέος και το καθήκον μας σε αυτή την χρονική στιγμή απέναντι στην πατρίδα:

Α) Να ενισχύσουμε τους θεσμούς και να καθαρίσουμε το πεδίο. Να υπάρχει διαφάνεια και να γνωρίζουμε τα πάντα, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Β) Να δώσουμε έμφαση στην Παιδεία και στην Τεχνολογία, παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις με παράλληλη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της χώρας μας.

Γ) Να αγωνιστούμε για να πετύχουμε ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο με πραγματικά χαρακτηριστικά, ώστε να αποτινάξουμε το ζυγό των ξένων δανειστών, που μας κρατούν σε “ομηρία”.

Τέλος, όλοι μαζί να αναδήξουμε τις αρχές και τις αξίες του Προέδρου μας.