Το Ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη σε Ιατρικό Οργανισμό, που δίνει μάχη για να σώζονται παιδιά.

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδη να μιλάει σε εκδήλωση, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ρωσίας-Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Ανάκτορο του Κρεμλίνου, με τη συμμετοχή κορυφαίων ρωσικών και ελληνικών καλλιτεχνικών συγκροτημάτων, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της ρωσικής και ελληνικής μουσικής, μεταξύ άλλων, ο Σάκης Ρουβάς, η Ταμάρα Γκβερντσιτέλι, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Στας Πιέχα. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλέξανδρος Ζουράβσκι, ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς της Βουλής, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης. Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ/STR

Ο Ιβάν Σαββίδης συνεχίζει το κοινωνικό του έργο, καθώς όπως έγινε γνωστό, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγινε εταίρος του Ιδρύματος «Γιατροί, Καινοτομίες και Επιστήμη για τα Παιδιά».

Αναλυτικά στο ivansavvidis.gr αναφέρεται:

«Το Ίδρυμα ιδρύθηκε το 2014 για να υποστηριχτεί το «Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο για Παιδιατρική Αιματολογία, Ογκολογία και Ανοσολογία Ντμίτρι Ρογκάτσεφ».

Στις 10 Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Επιστήμης, με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Γιατροί, Καινοτομίες και Επιστήμη για τα Παιδιά» πραγματοποιήθηκε επιστημονικό συνέδριο με στόχο να ενημερωθεί το κοινό και οι χορηγοί για τις προοπτικές των ερευνών στον τομέα της θεραπείας της παιδιατρικής ογκολογίας στη Ρωσία.

Φέτος το Ίδρυμα συγκέντρωσε περίπου μισό δισεκατομμύριο ρούβλια για έρευνες στον τομέα της καταπολέμησης του καρκίνου στα παιδιά. Το ανακοίνωσε ο πρώτος αναπληρωτής της διοίκησης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επικεφαλής του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ιδρύματος, κ. Σεργκέϊ Κιριένκο.

«Αφενός, είναι πολλά, αφετέρου, πολύ λίγα τα λεφτά, διότι για την υλοποίηση των έργων, τα οποία προτείνουν οι επιστήμονες, χρειάζοντα 3-5 δισεκατομμύρια ρούβλια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάθε χρόνο στη Ρωσία σε περίπου 4,5 χιλιάδες παιδιά και εφήβους εντοπίζονται ογκολογικές παθήσεις. Οι γιατροί και οι επιστήμονες του Κέντρου Ρογκάτσεφ πραγματοποιούν έρευνες, αναζητώντας μεθόδους θεραπείας για το 30-35% των ασθενών, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμη να θεραπευτούν με τη βοήθεια των υφιστάμενων τεχνολογιών, καθώς και εφαρμόζουν στην πρακτική πιο ήπιες, διαφοροποιημένες μεθόδους χωρίς μακροπρόθεσμες επιπλοκές.

Η βοήθεια και η προσφορά σε οργανισμούς, που ασχολούνται με την καταπολέμηση του καρκίνου στα παιδιά, είναι μια από τις κύριες κατευθύνσεις στις δραστηριότητες του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη.»

ΠΗΓΗ: INPAOK.COM