Άδεια για έξοδο από τις φυλακές πήρε ο Κουφοντίνας. Έχει καταδικαστεί 11 φορές σε ισόβια.-

 Εγκρίθηκε με απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου των Φυλακών Κορυδαλλού η χορήγηση διήμερης άδειας στον καταδικασθέντα 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη  βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης  «17 Νοέμβρη» Δημήτρη  Κουφοντίνα.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Κουφοντίνας αναμένεται από ώρα σε ώρα, πιθανότατα και σήμερα να πάρει την πρώτη του άδεια από τον Κορυδαλλό, αφού το αίτημά του έγινε αποδεκτό από το συμβούλιο της φυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουφοντίνας παραδόθηκε στις αρχές ασφαλείας στις 5 Σεπτεμβρίου 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν.

Μητσοτάκης: Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη

Όπως ήταν φυσικό, από χθες το βράδυ οι αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο της αντιπολίτευσης είναι έντονες, με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει αδιανόητη τη συγκεκριμένη άδεια.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μπακογιάννη:  Δίνουν άδεια στο «πιστόλι» της 17 Νοέμβρη;

Τη διήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα σχολίασε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Αδιανόητο ο Κουφοντίνας να κυκλοφορεί ελεύθερος δύο ημέρες στην Αθήνα» είπε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον σταθμό Action 24.

Λίγη ώρα αργότερα, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί δύο ημέρες ελεύθερος;».

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τους «λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα».

«Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή», κατέληξε.

Λιάνα Κανέλλη

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας  και πάλι  στο Action24 έκανε λόγο για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση.

Καμίνης: Ανθρωποι όπως ο Κουφοντίνας δεν θα πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή

Έντονη ήταν και η αντίδραση του δήμαρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ο οποίος τόνισε ότι άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας που έχει καταδικαστεί για τις δολοφονίες της «17 Νοέμβρη» δεν θα πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή. Ο κ. Καμίνης μάλιστα ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το σκεπτικό του συμβουλίου που έδωσε την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το Συμβούλιο είναι ένας θεσμός που για χρόνια λειτουργεί και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της επιτυχούς εφαρμογής του Νόμου και των Κανονισμών των Φυλακών. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου Φυλακών διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 23(1) του περί Φυλακών Νόμου του 1996 έως 2009. Το Υπουργικό Συμβούλιο καθορίζει επίσης τον αριθμό και τη θητεία των μελών του Συμβουλίου. 

Πρόκειται για ένα σώμα Συμβουλευτικό σε σχέση με την εξασφάλιση του σεβασμού των δικαιωμάτων των καταδίκων και την ομαλή λειτουργία των Φυλακών σε συνεργασία με το Διευθυντή Φυλακών. Οι αρμοδιότητες και ευθύνες των μελών του Συμβουλίου συνοψίζονται στην ελεύθερη επικοινωνία τους με όλους τους κρατουμένους και στη διερεύνηση οποιουδήποτε παραπόνου, καθώς και στην εξέταση θεμάτων που έχουν σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης, την εκπαίδευση, αγωγή, απασχόληση, επαγγελματική κατάρτιση, ψυχαγωγία, κοινωνική επανένταξη και ψυχολογική υποστήριξη των κρατουμένων. Τα μέλη του Συμβουλίου Φυλακών έχουν δικαίωμα να εισέρχονται ελεύθερα στις Φυλακές καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και να επισκέπτονται όποιον κατάδικο επιθυμούν και να συνομιλούν μαζί του.