Άθλια πρόκληση σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, καταγγέλλει ο Δημ. Καμμένος. Να πάρει θέση το Υπουργείο Εξωτερικών.-

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β Πειραιώς των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος με δήλωσή του σχετικά με το βιβλίο με τίτλο “Διάβολος με Ράσα”, που παρουσιάζεται στην έκθεση βιβλίου της Αλβανίας καταγγέλλει στοχοποίηση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστασίου και καλεί το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να πάρει θέση.

Αναλυτικά η δήλωση: 

“Το απαίσχυντο βιβλίο με τίτλο “Διάβολος με Ράσα”, που φιλοξενείται στην έκθεση βιβλίου της Αλβανίας, με την εικόνα του Κοσμά του Αιτωλού και το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστάσιου, ξεπερνά τα όρια της ύβρεως και προκλητικότητας απέναντι στον ίδιο, την ελληνική μειονότητα και την Ορθοδοξία μας.

Οι γνωστοί κύκλοι των Τσάμηδων έβαλαν στο στόχαστρο τον Αρχιεπίσκοπο, καταδεικνύοντας το μίσος που τρέφουν για την Ελληνική ομογένεια. Αίσθηση προκαλεί η σιωπή και ανοχή της Αλβανικής κυβέρνησης που δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Στηρίζω τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και το έργο του, κατά του ανθελληνικού αυτού παραληρήματος, εκφράζω την οργή μου απέναντι στην επίθεση που μόνο σκοπό είχε την υπονόμευση της θρησκευτικής αρμονίας και καλώ την Αλβανική κυβέρνηση να πάρει θέση και να αποσύρει το εν λόγω βιβλίο από την έκθεση. Καλώ επίσης τα Υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος να πάρουν θέση και να στηρίξουν τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας.”