Άρθρα – Απόψεις – Δηλώσεις * Ο Δημ. Καμμένος για τα δικαιώματα των παιδιών: Ευθύνη όλων μας η προστασία τους.-

 Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ  στη Β΄Πειραιώς Δημήτρης Καμμένος για τα δικαιώματα των παιδιών και για τις ευθύνες όλων. 

Παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων των παιδιών

Στις 20 Νοεμβρίου 1989, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα δικαιώματα των παιδιών και από τότε η 20η Νοεμβρίου έγινε επίσημα η παγκόσμια ημέρα τους.

Αξίζει να θυμηθούμε πως η Ελλάδα επικύρωσε τη συνθήκη, με σχετικό νόμο, στις 2/12/1992 και έκτοτε τηρεί και επισήμως τα 54 άρθρα της Συνθήκης.

Είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύουμε τα παιδιά από κάθε είδους κακοποίηση ή εκμετάλλευση. Οφείλουμε, ανεξάρτητα από την ηλικία τους να τους δίνουμε το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Πρέπει κάθε παιδί, όπου και αν ζει, να απολαμβάνει κοινωνικών παροχών υγείας, πρόνοιας και εκπαίδευσης.

Υπέρμαχοι στην προστασία των παιδιών όλου του κόσμου, εμείς οφείλουμε να τα τιμούμε καθημερινά και να τα φροντίζουμε. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην αγάπη, στα όνειρα, ώστε να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο και να ζουν ένα ήρεμο και δημιουργικό σήμερα.

«Η πραγματική μας πατρίδα είναι η παιδική μας ηλικία», όπως έλεγε και ο μεγάλος Γάλλος φιλόσοφος, γλωσσολόγος και σημειολόγος Ρολάν Μπάρτ, (1915-1980).