Άστεγη η 2η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος σχετικά με το θέμα στέγασης της 2ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία μέχρι σήμερα φιλοξενείται σε χώρο του αεροδρομίου Μακεδονία.

Αναλυτικότερα η 2η ΕΜΑΚ από έτους ιδρύσεώς της, συστεγάζεται με τον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, στον συγκεκριμένο χώρο γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα σχέδια του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Αεροδρομίου.

Για το λόγο αυτό, την Πεμπτη 11/10/2018 ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αμανατίδης Χαράλαμπος, συνοδευόμενος από το μέλος της ίδιας Ένωσης κ. Κυνηγόπουλο Λεωνίδα, επισκέφθηκαν στο γραφειο του, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη των ΑΝ.ΕΛ. κ. Καρδαρά Παναγιώτη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, όπου συζητήθηκαν θέματα των πυροσβεστών που υπηρετούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ένα από αυτά, ήταν τόσο της στέγασης της ΕΜΑΚ όσο και της εύρεσης νέου χώρου, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί ότι, εδώ και αρκετό καιρό οι υπηρετούντες στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, επισκέπτονται συνεχώς αρμοδίους, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του ζητήματος.

Έτσι, ο κ. Καρδαράς, ως Πρώην Αναπληρωτης Αντιπρόεδρος του Λιμένα Θεσσαλονίκης, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Λιμένα Θεσσαλονίκης κ. Θεοφάνη, ζητώντας του συνάντηση κατά την οποία θα συζητηθεί το ενδεχόμενο παραχώρησης χώρου, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση της πιο πάνω Ειδικής Μονάδας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Καρδαράς δεσμεύτηκε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι αποβλέπει στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μάλιστα όπως ο ίδιος ανέφερε: Πρόκειται για ένα βασικό ζήτημα, η επίλυση του οποίου κρίνεται αναγκαία προσφέροντας πολλά οφέλη στο κοινωνικό σύνολο. Τόνισε ιδιαιτέρως δε, ότι η λύση του είναι μονόδρομος, καθώς αυτό επιβάλλει η πολιτική μας συνείδηση και ευθύνη, προκειμένου να απολαμβάνουν οι πολίτες, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και σε δημοκρατικά πλαίσια, τις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα στέγασης της ΕΜΑΚ κρίνεται σοβαρό και καλό είναι να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό.