Απεργία σήμερα στο χώρο του τουρισμού

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων για τον επισιτιστικό και τουριστικό κλάδο. Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για εργοδοτική ασυδοσία, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις και προγραμματίζει στις 10:00 συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας δηλώνει ότι «συμπαραστέκεται και στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και τονίζει:  “Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διατείνεται για τα ρεκόρ επισκεψιμότητας τουριστών στη χώρα μας, έρχεται με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της να τσακίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Το Ε.Κ.Α απαιτεί από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και να σταματήσει τον κρατικό παρεμβατισμό στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και στο περιεχόμενο των Σ.Σ.Ε καταργώντας θεμελιώδεις αρχές και κανόνες των συλλογικών ρυθμίσεων».

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αναφέρει:
“Την ώρα που η χώρα μας καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ στον τουρισμό, είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι σε αυτον τον κλάδο αλλά και στον συναφή επισιτισμο, να βρίσκονται αντιμέτωποι με μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και με ολοκληρωτική έλλειψη σε πολλές περιπτώσεις των κανόνων εργασίας και ασφάλισης».