Απουσία της Καλαμαριάς από ημερίδα για τα απόβλητα

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς με ανακοίνωσή της αναφέρεται σε απουσία του Δήμου Καλαμαριάς από Ημερίδα για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και αναρωτιέται αν πρόκειται για πααράλειψη, αδιαφορία ή κάτι άλλο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Στις 7 και 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων διημερίδα με σκοπό τον Συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων των που διαχειρίζονται Στερεά Απόβλητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Τη δεύτερη ημέρα είχαν σχηματιστεί ομάδες εργασίας στις οποίες μετείχαν οι Δήμοι και στελέχη του Υπουργείου.

Οι συναντήσεις αυτές ήταν απολύτως απαραίτητες, διότι θα εξετάζονταν το επίπεδο ωρίμανσης των επιμέρους έργων που εντάσσονται στα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων – και εν συνεχεία στο ΠΕΣΔΑ- προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότησή τους.

Ωστόσο, την δεύτερη ημέρα (Σάββατο) καταγράφτηκε παντελής και αδικαιολόγητη απουσία εκπροσώπων του Δήμου Καλαμαριάς με αποτέλεσμα να προστεθεί ένα σημαντικό εμπόδιο στην υλοποίηση του ΤΟΣΔΑ και του ΠΕΣΔΑ.

Μέχρι σήμερα, παρά το ότι η απουσία του Δήμου επισημάνθηκε από τον επικεφαλής της ΡΕΚΚ Μ. Λαμτζίδη στα θέματα «προ ημερησίας» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και ζητήθηκαν εξηγήσεις, δε δόθηκε ικανοποιητική απάντηση.”