Απόλλων Καλαμαριάς: Όχι σε προκλήσεις για το όνομα της Μακεδονίας μας

image description

Στην ιστοσελίδα του Μ.Γ.Σ.Κ. ΑΠΟΛΛΩΝ αναρτήθηκε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζονται συγχαρητήρια προς την Ομοσπονδία χειροσφαίρισης Ελλάδος για την στάση της απέναντι σε πρόκληση από την πλευρά των Σκοπιων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΧΕ

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Γυμναστικού  Συλλόγου Καλαμαριάς ΑΠΟΛΛΩΝ, Σωματείο που στηρίζει τον Ελληνισμό και τη προσφυγιά,δημόσια συγχαίρει τον κ.Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας χειροσφαίρισης Ελλάδος ,για την άμεση απόφαση τους, να αποχωρήσει η Εθνική ομάδα μας γυναικών Κ17 από το παιχνίδι απέναντι στην αντίστοιχη των Σκοπίων,ύστερα από προκλήσεις που δεχτήκαμε για το όνομα της Μακεδονίας μας.

Ας δώσει η Ο.Χ.Ε. το παράδειγμα και σε άλλες Ομοσπονδίες ότι με τα Εθνικά μας ζητήματα δε μπορεί να παίζει κανείς και ότι κανείς δε πρέπει να εθελοτυφλεί.

Η ιστορία του Απόλλωνα

Ο Μορφωτικός Γυμναστικός Σύλλογος “Ο Απόλλων” είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο, με έδρα των δραστηριοτήτων του την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η ιστορία του ανάγεται στο 1926, όταν και ιδρύθηκε από μια παρέα Ποντίων, για τους οποίους αποτελεί σημείο αναφοράς μέχρι σήμερα. Ο σύλλογος διατηρεί τα εξής τμήματα: ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, κολύμβησης, πυγμαχίας, υδατοσφαίρισης, αντισφαίρισης, άρσης βαρών, πάλης, πινγκ-πονγκ, τένις και μπάντμιντον.

Τα πρώτα τμήματα που δημιούργησε, το 1926 ο Απόλλων, ήταν της μαντολινάτας, χορωδία (ανδρική και γυναικεία), ποδοσφαιρικό και αθλοπαιδιών, με βόλεϋ και στίβο. Παράλληλα, διέθετε ομάδες εθελοντών, από νέους (αγόρια-κορίτσια), οι οποίοι μετέφεραν σε κάθε γειτονιά της Καλαμαριάς, ανά πάσα στιγμή, τρόφιμα, φάρμακα και νερό αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο τον φύλακα-άγγελο του τόπου. Σημειωτέων, ότι τότε η Καλαμαριά μαστιζόταν από την ελονοσία και άλλες αρρώστιες. Οι εθελοντικές εκείνες ομάδες νέων του συλλόγου παρούσες στις δύσκολες μέρες της προσφυγιάς με τις φανέλες που είχαν κεντημένο το κεφάλι του θεού Απόλλωνα, υπήρξαν οι προπομποί των σημερινών Σαμαρειτών. Ταυτόχρονα, η μαντολινάτα και η χορωδία του συλλόγου πολύ σύντομα απέκτησαν μεγάλη φήμη σε ολόκληρη την βόρειο Ελλάδα και οι εμφανίσεις τους παντού γίνονταν δεκτές με ενθουσιώδη σχόλια και κριτικές.