Από Ουάσιγκτον στις Βρυξέλλες σήμερα ο Α. Τσίπρας για τη σύνοδο κορυφής.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα απευθείας από την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να πάρει μέρος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο (Παρασκευή).

Στην ατζέντα της Συνόδου βρίσκονται τα θέματα για τη δράση της Ε.Ε. μέχρι τον Ιούνιο του 2019, η μετανάστευση, η ευρωπαϊκή ψηφιακή αγορά, η άμυνα, οι εξωτερικές σχέσεις και η πορεία των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (Brexit).

Επίσης, αναμένεται ψήφισμα και για τη Βόρεια Κορέα για νέες κυρώσεις σχετικά με το πυραυλικό της πρόγραμμα, καλώντας την παράλληλα να το εγκαταλείψει με τρόπο πλήρη, επαληθεύσιμο και αμετάκλητο ενώ δεν αποκλείεται να εξετάσουν και περαιτέρω μέτρα όπως οι κυρώσεις σε κράτη εκτός ΕΕ τα οποία συνεχίζουν να συναλλάσσονται με την Πιονγκγιάνγκ.

Κατά την τελευταία ημέρα παραμονής του στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον Αμερικανό αντιπρόεδρο τις ελληνικές θέσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας και παρέδωσε στον Μάικλ Πενς έγγραφο για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας νωρίτερα στο Ινστιτούτο Brookings τόνισε ότι “η Ελλάδα μετατρέπεται σε ενεργειακό, τηλεπικοινωνιακό και μεταφορικό κόμβο, η ναυτιλία κι ο τουρισμός ανθούν, ενώ εγγυόμαστε την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε μια ευαίσθητη περιοχή”.

ΠΗΓΗ ERT.GR