Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου. Γνωμοδότηση και έξι ειδικών επιστημόνων.-

Ολοκληρώνεται το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.

Με νομοτεχνική προσθήκη ο υπουργός Δικαιοσύνης επιφέρει βελτιώσεις στο επίμαχο άρθρο για το όριο ηλικίας στα 15 έτη. Εκτός από την σύμφωνη γνώμη των γονέων και την ιατρική γνωμάτευση, προσθέτει για τους ανήλικους γνωμοδότηση έξι εξειδικευμένων επιστημόνων.

Πράξη γενναιότητας χαρακτήρισε την ψήφιση του νομοσχεδίου ο πρωθυπουργόςΑλ. Τσίπρας. Καμία παράδοση, θρησκεία και αντίληψη οικογένειας, δεν επιτάσσει να παραμένουν άνθρωποι στο περιθώριο σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, επισήμανε.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπεραμύνθηκε των νέων αλλαγών που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Είναι αυτονόητη η υπερψήφιση του νομοσχεδίου μετά και την περαιτέρω διευκρίνιση στην οποία προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης για τους νέους 15 ετών, και την προσέγγιση με απόλυτη ακρίβεια του θέματος», επεσήμανε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι «αν η χώρα τον Αύγουστο του 2018 βγει από τα μνημόνια δεν μπορεί να βγει με μια κοινωνία φοβισμένη και κλεισμένη σε στερεότυπα και δοξασίες μεταφυσικές».

Διόρθωση φύλου στα 18 αντιπροτείνει η ΝΔ. Υπέρ τάσσονται Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Κατά τάχθηκε το ΚΚΕ. Να αποσυρθεί ζητά η Ένωση Κεντρώων. Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από τη Χρυσή Αυγή. Καμία διχογνωμία δεν υπάρχει επί της αρχής του νομοσχεδίου, ανέφεραν οι ΑΝΕΛ. Σημείωσαν πάντως ότι θα καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο για το όριο ηλικίας.

Την ίδια ώρα αιχμηρός εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, καλώντας τον πολιτικό κόσμο να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ.GR