Βόμβα Παυλόπουλου στη συμφωνία των Πρεσπών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έριξε “βόμβα” στη συμφωνία των Πρεσπών.

Την έριξε απο τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς στη Θεσσαλονίκη και “έσκασε” στην αυλή του πρωθυπουργικού γραφείου του Ζάεφ στα Σκόπια.

Στην αντιφώνηση του κατά της διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού δήλωσε με την βαρύτητα που έχει ο δημόσιος λόγος του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα ότι μετά την συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, “εφόσον γίνει ορθή ερμηνεία της συμφωνίας των Πρεσπών, μόνο τότε αυτή θα οριστικοποιηθεί και μόνο τότε αυτή θα κυρωθεί από την Eλληνική Βουλή”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε ως προϋπόθεση να υπάρξουν διευκρινίσεις επι της συμφωνίας πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση του Ζάεφ θα πρέπει να συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση στην αποσαφήνιση κρίσιμων ζητημάτων, τα οποία, στην περίοδο πριν το δημοψήφισμα, ο ίδιος ο Ζάεφ ερμήνευσε κατά το δοκούν.

Σε κάθε ομιλία του κατά την διάρκεια των περιοδειών που έκανε στην ΠΓΔΜ, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός μιλούσε για την αναγνώριση της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και της μακεδονικής γλώσσας.

Θεωρείται απολύτως βέβαιο οτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συζητήσει με τον Πρωθυπουργό το θέμα πριν προβεί στις σχετικές δηλώσεις καθώς έγιναν σε επίσημη ομιλία του ενώπιον των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και τον δεσμεύουν απόλυτα έναντι του ελληνικού λαού.