Γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας σε βαρύ κλίμα

* Λόγω των αντιδράσεων για θέματα της δικαιοσύνης

*Αναφέρεται ότι δεξίωση θα είναι λιτή με 1.500 καλεσμένους !

Ανοίγει το βράδυ στις 8.00  τις πύλες του το Προεδρικό Μέγαρο για την εκδήλωση με την ευκαιρία της επετείου των 43 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Όπως έχει καθιερωθεί πλέον, οι κήποι του Μεγάρου θα φιλοξενήσουν την δεξίωση που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η τελετή, όπως αναφέρεται, θα είναι λιτή και οι καλεσμένοι ανέρχονται περίπου στους 1.500, χωρίς να συνοδεύονται από συζύγους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η ομιλία του Προέδρου, αλλά και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στην καθιερωμένη συνάντηση στο κιόσκι, σε μια περίοδο όπου το πολιτικό κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο. Η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με ενώσεις δικαστών  και οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την υπόθεση του πλοίου “NOOR 1” όπως και οι αντιπαραθέσεις με αφορμή το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη ανεβάζουν το ενδιαφέρον στα ύψη για το πως θα κυλήσει η βραδιά στους κήπους του Μεγάρου. Στο θόρυβο προστίθενται και οι καταγγελίες για την αποφυλάκιση εμπόρου ναρκωτικών με εμπλοκή του ονόματος του πρώην υπουργού κ. Αθανασίου.

Στη δεξίωση έχουν κληθεί επίσης οι πρώην υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί Βασιλική Θάνου, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Λουκάς Παπαδήμος που είναι άγνωστο ακόμα, αν θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνιση από την τρομοκρατική επίθεση

Πέρασαν43 χρόνια

Συμπληρώνονται σήμερα 43 χρόνια  από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Στις 23 Ιουλίου 1974, η επτάχρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου, υπό το βάρος της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κατέρρευσε. Οι στρατιωτικοί παρέδωσαν την εξουσία στους πολιτικούς και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας, επικεφαλής της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας» τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου.

Από την ημέρα αυτή αρχίζει η εποχή της «Μεταπολίτευσης», η λαμπρότερη, ίσως, περίοδος της πολιτικής ιστορίας του ελληνικού κράτους. Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου αποτέλεσε την ιστορική καμπή για την πτώση της χούντας στην Ελλάδα και την αλλαγή του πολιτεύματος στην χώρα μας

 

Στεφάνι στην προτομή του Μουστακλή

Νωρίτερα σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη  στο Πάρκο Ελευθερίας και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή.