Δήλωση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων «AUSA 2018» στην Ουάσινγκτον

«Σε αυτή την πολύ σημαντική έκθεση, στην κυριότερη έκθεση αμυντικού υλικού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ελλάδα είναι παρούσα, με το ελληνικό περίπτερο που εκπροσωπείται από τις ελληνικές κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες, μεγάλες εταιρείες εξοπλιστικών συστημάτων, αλλά και μικρομεσαίες εταιρείες, οι οποίες συμβάλλουν με τη συνεργασία τους με αμερικανικές εταιρείες στην ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Μία αμυντική βιομηχανία, η οποία ενισχύεται με τις διακρατικές συμφωνίες και τις προμήθειες υλικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ένα μεγάλο έργο γίνεται στην Ελλάδα με τη δυνατότητα που αποκτά πλέον να υποστηρίζει τεχνολογικά τα νέα μέσα που αποτελούν μέρος της αμερικανικής τεχνολογίας σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

Θέλω να συγχαρώ τους εμπλεκόμενους σε αυτή την έκθεση και να τους δηλώσω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ελληνική κυβέρνηση, είναι δίπλα τους γιατί ακριβώς αυτό σημαίνει έξοδος από την κρίση: συνέργειες, βιομηχανική ανάπτυξη, επαναλειτουργία των κλειστών βιομηχανιών, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Ελλάδα καθίσταται πλέον γεωπολιτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στο πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας».