Δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων προτείνει ο Π. Καμμένος. “Εμείς δεν θα δεχθούμε τον όρο Μακεδονία”.-

«Οποιαδήποτε λύση, πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος, όπου ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφανθεί»  τόνισε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στην ομιλία του κατά την τελετή βράβευσής του από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε το ΑΤΕΙ-Θ και τον πρύτανή του, καθηγητή Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη, για την τιμή που τού επιφυλάχθηκε με την ύψιστη διάκριση του Ιδρύματος, το Μετάλλιο Α Τάξεως «Χρυσούς Αλέξανδρος», ιδιαίτερα, όπως τόνισε, «σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή για τη Μακεδονία μας, για το όνομα της Μακεδονίας, για τη μεγάλη αυτή εθνική υπόθεση που φαίνεται να πλησιάζουμε προς τη λύση της».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Μακεδονία είναι μία και μοναδική» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Η Μακεδονία, η μία και μοναδική, η ελληνική Μακεδονία, υπήρξε πάντα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στόχος της σλαβικής επιβουλής, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί στόχο μόνο η ονομασία η ίδια αλλά και η ίδια η εδαφική ακεραιότητα και το χειρότερο η σλαβοποίηση της ιστορίας, του πολιτισμού της Μακεδονίας, τουτέστι του ελληνικού έθνους.

»Δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει αυτή η προσπάθεια στο αποτέλεσμα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και της παραχάραξης της Ιστορίας. Η οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει το ελληνικό όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής εθνότητας θα είναι μια απόφαση, η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 1992. Οποιαδήποτε κι αν είναι η λύση, προκειμένου να έχει νομιμοποιηθεί, απαιτείται η επανασύσταση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση η ομόφωνη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο συμβούλιο αυτό για την αποδοχή μιας λύσης».

“Να ξεκαθαρίσω όχι ως υπουργός Άμυνας ή μέλος της κυβέρνηση αλλά ως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε να συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία σε οποιαδήποτε λύση και αν προταθεί με την δίκη μας ψήφο η την άλλη. Οποιαδήποτε τέτοια λύση πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος”.

Στην ομιλία του, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, στις «αλληλένδετες έννοιες» της Δημοκρατίας και της Παιδείας, σημείωσε πως «η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με την Εκκλησία αποτελούν τους θεμέλιους λίθους της ίδρυσης του ελληνικού κράτους και τον ίδιο ρόλο επιτελούν και σήμερα» και υπογράμμισε την ανάγκη «να σταματήσουμε την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί η πατρίδα μας με την απώλεια των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό».

Ο κ. Καμμένος μίλησε και για την οικονομική κατάσταση της χώρας, και πρόσθεσε: «Περάσαμε μια οικονομική κρίση που έχει κλείσει πλέον τον κύκλο της. Η Ελλάδα από το 2018 μπαίνει σε μια νέα εποχή. Από τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα δεν θα ζει κάτω από μνημόνιο» τόνισε ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας τη συμβολή του κόμματός του στην όλη προσπάθεια.

Ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ-Θ

Το ΑΤΕΙ-Θ απένειμε το Μετάλλιο Α τάξεως του Ιδρύματος «Χρυσούς Αλέξανδρος» στον κ. Καμμένο ως «μία από τις πλέον εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας» που «με τη συνεχή ενεργό παρουσία του, τις παρεμβάσεις του, την πείρα και το πολιτικό του αισθητήριο διακρίνεται για την πολύτιμη προσφορά του στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κωνταντίνος Βαρσαμίδης δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί τιμή για το ΑΤΕΙΘ. Ο κ. Καμμένος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι γνωρίζει να στηρίζει ιστορικά ιδρύματα. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα κάθε ανθρώπου. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα του».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης απένειμε στον κ. Καμμένο την τιμητική διάκριση του Ιδρύματος., τονίζοντας ότι το Μετάλλιο απονέμεται σε άτομα υψηλού κύρους, που διακρίθηκαν για το ξεχωριστό έργο τους και την ιδιαίτερη συνεισφορά τους στην προαγωγή και προώθηση των Εκπαιδευτικών Ερευνητικών και Τεχνολογικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο, σε αναγνώριση της πολυσχιδούς παρουσίας του καθώς και του πολυτίμου και σημαντικού έργου του σε στιγμές ιδιαίτερα κρίσιμες για τη χώρα.

Επαφές με στελέχη και φίλους

Πριν και μετά την τιμητική διάκριση ο κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη και να ζητήσει ενημέρωση για σημαντικά θέματα της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας.

Ενημερώθηκε για την κατάσταση στο χώρο των επαγγελματιών, της αγοράς, της πορείας των έργων του Μετρό και των εξελίξεων στο θέμα της μετάβασης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης στη νέα πραγματικότητα μετά την πώληση του 67% σε επενδυτές. Για όλα τα θέματα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, επιμένοντας ότι  σε κάθε βήμα θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

Σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρίσταται στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ με παρακολούθηση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.