Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης με ομιλητή τον Ν. Μέρτζο

 Ο μήνας Οκτώβριος, είναι ταυτισμένος στη μνήμη του λαού μας, με την Εθνική Επέτειο, την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την εορτή του Αγίου Δημητρίου.

Ο Μητροπολιτικός Ροταριανός  Όμιλος Θεσσαλονίκης οργανώνει σειρά τριών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των οποίων στη δεύτερη εκδήλωση, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 8 μ.μ., έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε ως κεντρικό ομιλητή τον διακεκριμένο δημοσιογράφο κ. Νικόλαο Μέρτζο με θέμα «Η Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης». Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τετάρτη 1/11, ώρα 8 μ.μ. στην οποία είναι προσκεκλημένος ο καθηγητής και πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Αθανάσιος Καραθανάσης με θέμα ομιλίας του «Οι Εθνικοί Ευεργέτες».

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην κεντρική αίθουσα του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Θεσσαλονίκης (TENNIS CLUB Κύπρου 12, Βυζάντιο) παρουσία μελών και φίλων του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Θεσσαλονίκης, του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας και του Πολιτιστικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών «Κίονες».

Σε όλους τους προσκεκλημένους, το κρασί είναι δωρεάν προσφορά της πρότυπης οινοποιητικής «Κτήμα Γεροβασιλείου». Επίσης, θα διανεμηθούν δωρεάν η τριλογία των εκδόσεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για τον Μακεδονικό Αγώνα, αναμνηστικά και εκδόσεις του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και η συλλεκτική βινιέτα 16 αναμνηστικών γραμματοσήμων για τα «100 χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλονίκη» προσφορά του «Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας».

Οι διοργανώσεις αυτές του R.C. Metropolitan εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων του ιστορικού Ομίλου Αντισφαιρίσεως Θεσσαλονίκης και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.