Ενέργειες του Δ. Καμμένου για μετεγκατάσταση μονάδας βατραχανθρώπων

Θετικές είναι οι εξελίξεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού και του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την μετεγκατάσταση της ΜΥΑ/ΛΣ. ¨Ηδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που έχουν προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες. Τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλή επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β΄Πειραιά Δ. Καμμένος, ο οποίος έχει συνδράμει τα μέγιστα για την ομαλή μετεγκατάσταση των Βατραχανθρώπων.

ΧΩΡΟΣ ΣΤΡΑΤΩΝΙΣΜΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την θέση στην οποία θα ανεγερθούν οι νέες εγκαταστάσεις εντός του ναυτικού οχυρού Σκαραμαγκά καθώς και η στάση που θα κρατήσει η Ελληνική πολιτεία απέναντι στο ΤΑΙΠΕΔ που είναι ανώνυμη εταιρεία. Ο κ. Κουρουμπλής ήταν απόλυτος σχετικά με την τοποθεσία ανέγερσης της μονάδας και διαβεβαίωσε τον κ. Καμμένο πως το Λ.Σ. θα τιμήσει το συμφωνητικό  παραχώρησης συγκεκριμένης έκτασης που έχει υπογράψει με το Π.Ν. Συνεπώς προσδοκούμε πως δεν θα υπάρξει αλλαγή και η ΜΥΑ/ΛΣ θα τοποθετηθεί σε παραθαλάσσια περιοχή, όπως ορίζει ο νόμος και οι επιχειρησιακές της ανάγκες.

ΤΑΙΠΕΔ

Σε αυτό το πολύ κρίσιμο ζήτημα, τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η Βουλή (τον νόμο που προστατεύει την ΜΥΑ/ΛΣ σχετικά με την μετεγκατάσταση της την είχαν ψηφίσει ανεξαιρέτως όλα τα κόμματα της Βουλής) είναι αποφασισμένες να αποσπάσουν απο το ΤΑΙΠΕΔ το σύνολο του ποσού που είναι απαραίτητο για την ανέγερση της εγκαταστάσεων, όπως ο νόμος ορίζεί. Να θυμίσουμε πως το Δημόσιο έχει παράσχει δωρεάν τον χώρο στρατωνισμού της ΜΥΑ/ΛΣ, έχοντας με αυτόν τον τρόπο αποσοβήσει μεγάλο οικονομικό βάρος από το ΤΑΙΠΕΔ, που ειδάλλως θα έπρεπε να καταβάλλει το τίμημα για την αγορά παραθαλάσσιου οικοπέδου πλησίον του Πειραιά, που αφενός δεν υπάρχει διαθέσιμο και αφετέρου η τιμή του θα ήταν τεράστια.

ΠΗΓΗ: Think News