Εξάωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων σήμερα 11.00 π.μ. – 5.00 μ.μ.

 

Σε γενική κινητοποιηση βρίσκονται σήμερα οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί υπάλλληλοι του κλάδου, στο πλαίσιο της γενικής τους συνέλευσης, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, προκειμένου να διεκδικήσουν δυναμικά την διάσωση του ασφαλιστικού τους φορέα (ΕΔΟΕΑΠ), που βρίσκεται στα πρόθυρα κλεισίματος, λόγω έλλειψης πόρων.

Οι εργοδότες αρνούνται την νομοθετική ρύθμιση, που θα προβλέπει καταβολή εισφορών και είσπραξη εσόδων από φόρο διαφημίσεων, ενώ η κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες αρνείται την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου.

Η ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ έχει ως εξής:

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Σύμφωνα με τις  διατάξεις των άρθρων 15 και 25 ( παράγραφος 3 – εδάφιο γ ΄ ) του Καταστατικού του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

Κ Α Λ Ο Υ Ν Τ Α Ι

Οι μέτοχοι-μέλη του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης σε τρίτη Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 18η Ιουλίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 π.μ στο ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC ( Αίθουσα “OLYMPIA” ) Αθανασίου Διάκου 28, Αθήνα ( Στύλοι του Ολυμπίου Διός ) με το εξής θέμα της Ημερήσιας Διάταξης.

 Λήψη απόφασης για μέτρα άσκησης πίεσης στην Κυβέρνηση προκειμένου να νομοθετήσει υπέρ της βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ

ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ 16.755 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

Επίσης η ΟΜΑΔΑ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

Αυτές τις μέρες, παρακολουθούμε  άναυδοι  την πολύμηνη  συνέχεια ενός ανέντιμου παιχνιδιού  που παίζεται στις πλάτες, όλου του Κλάδου μας.

Εμείς οι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ, 16755  Έλληνες πολίτες , παιδιά , γυναίκες νέοι,  γέροι , εργαζόμενοι,  άνεργοι συνταξιούχοι βλέπουμε το Ταμείο μας να καταρρέει και κανείς, μα κανείς να μην ενημερώνει για το φάρμακο και τη σύνταξη μας ,ούτε τους μετόχους μέλη ,ούτε τους συναδέλφους μας  εργαζόμενους στον Οργανισμό.

Αντισυνταγματικά η Κυβέρνηση, συμφεροντολογικά οι  εργοδότες και ανεύθυνα οι συνδικαλιστές, πετάνε ο ένας το μπαλάκι  των ευθυνών στον άλλο ροκανίζοντας το χρόνο και τις ζωές μας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και καταργήθηκε το Αγγελιόσημο χωρίς ,όμως  καμία πρόβλεψη για αντικατάσταση του.

ΔΈΚΑ ΜΉΝΕΣ ΤΏΡΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΎΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΌΤΙ ΘΑ ΠΕΤΎΧΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ.

Θα τους αφήσουμε ????

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΑΣ ΚΑΤΈΒΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΜΑΖΙΚΆ ΣΤΗΝ ΈΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΛΊΟΥ ΣΤΙΣ 12ΜΜ

Πολλοί από εμάς, που υπογράψαμε για να γίνει η Συνέλευση αυτή πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε να σταματήσει  η κατρακύλα Τώρα είναι η ώρα, πέρα και πάνω από γραμμές και διαφορές ,να ενώσουμε δυνάμεις .Εμείς οι Άνθρωποι ! Εμείς οι συνάδελφοί ! Εμείς, που λιώσαμε χρόνια στο σκληρό μεροκάματο των ΜΜΕ.

Οι δημοσιογράφοι , μαζί με τους διοικητικούς ,1.000 ΑΜΕΣΑ ΜΕΛΗ είχαμε μόνο τον ΕΔΟΕΑΠ στο μυαλό όταν βάζαμε στις αρχές Ιουνίου την υπογραφή μας σε κοινό αίτημα

Τους υποχρεώσαμε να κάνουν έκτακτη ΓΣ.

Και τι εκαναν μπροστά στην οργή των μελών; 

Όρισαν 12 μμ με 13 μμ(!) την διάρκεια της ζητούμενης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και στη συνέχεια την Τακτική ,η οποία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης με θέματα άσχετα με την πορεία του ταμείου.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ? ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΑΝΟΗΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.

Η ,θα απαντήσουμε με όπλο τη νομιμότητα:  εδώ και τώρα ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  και λύσεις? Γιατί προσπαθούν να ροκανίσουν τον χρόνο και να χαθούν ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΊΕΣ , ώστε  να μην μπορούμε να προσφύγουμε νομικά υπερασπιζόμενοι τα έννομα συμφέροντα μας

ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΓΣ ΤΗΣ 18 ΙΟΥΛΊΟΥ 

Έχει μόνο ένα θέμα:

Λήψη Αποφάσεων  για τον ΕΔΟΕΑΠ

Εμείς θα αποφασίσουμε Εμείς θα τους δώσουμε εντολή

Συνάδελφοι ,μια ευκαιρία έχουμε.Ας  μην την πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων.

Η ΑΠΑΡΤΊΑ ΜΑΣ.  Η ΔΎΝΑΜΗ ΜΑΣ,  Η ΑΠΟΥΣΊΑ ΜΑΣ – Η ΔΎΝΑΜΗ ΤΟΥΣ 

Ας μη λείψει κανείς!

Καιρός για καναπέ ή μπάνια πάντα θα υπάρχει…

Για τον ΕΔΟΕΑΠ ο χρόνος τελειώνει τώρα!

ΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ

 Ραντεβού στη Συνέλευση

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς εκ μέρους συναδέλφων στην Ομάδα Πρωτοβουλίας για τον ΕΔΟΕΑΠ