Επιτυχής έξοδος με επιτόκιο 4,375 – 4,625 %

ÁÈÇÍÁ ÔÑÁÐÅÆÅÓ ÁÍÁËÕØÅÉÓ ÌÅÔÑÇÔÙÍ (EUROKINISSI/ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Αισιόδοξη εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δίνει το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι «η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία», ενώ η ελληνική οικονομία «βαδίζει με σταθερά βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μαξίμου, «το κουπόνι του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375% ενώ το ύψος του επιτοκίου στο 4,625%, σε τιμές σαφώς χαμηλότερες από την προηγούμενη έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος, τον Απρίλιο του 2014, που είχαν διαμορφωθεί στο 4,75% και 4,95% αντίστοιχα»

«Είναι σημαντικό επίσης ότι από τις πάνω από 200 επίσημες προσφορές συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η πλειοψηφία αφορούσε πραγματικούς επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς και όχι κερδοσκοπικά funds, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας», αναφέρεται στην ανακίνωση.

Τέλος, σημειώνεται ότι «το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 3 δισ. ευρώ, εκπληρώνοντας το στόχο του ελληνικού ομολόγου, θέτοντας στέρεες βάσεις για διαρκή και διατηρήσιμη πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος».