Η Εθνική Νέων μπάσκετ δόξασε την Ελλάδα !

Με μια εξαιρετική εμφάνιση η Εθνική Ελλάδος  Νέων νίκησε την αντίστοιχη του Ισραήλ με 65-56 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ

. Η Εθνική μας κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο της Κρήτης μπροστά σε 6.500 Έλληνες. Τα τρομερά «μωρά» του Ηλία Παπαθεοδώρου αν και δεν ξεκίνησαν καλά, με όπλο την καλή άμυνα και την επιθετική βελτίωση που είχε η ομάδα κέρδισε με 65-56 το Ισραήλ.

Η Εθνική μας ομάδα δεν μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο παιχνίδι καθώς βρέθηκε να χάνει με 5-0 ενώ οι πρώτοι της πόντοι ήρθαν μετά από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά. Υπήρξε αρκετή νευρικότητα και από τις δύο ομάδες αλλά το Ισραήλ προς το τέλος της περιόδου με τρία εύστοχα τρίποντα άνοιξε τη διαφορά. Έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Εθνική μας  να είναι πίσω στο σκορ με 7 πόντους (16-9).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Λούντζη να βρίσκει ρυθμό και με δύο εύστοχα τρίποντα να φτάνει τη διαφορά στον έναν πόντο. Μάλιστα με ένα ακόμα σουτ τριών πόντων του Κόνιαρη, η Ελλάδα πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Ισραηλινοί ήταν για επτά λεπτά χωρίς πόντο στη δεύτερη περίοδο. Στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι καθώς ευστόχησε σε τρίποντο βάζοντας μάλιστα και την Εθνική μας μπροστά στο σκορ με 26-23.

Στην τρίτη περίοδο, ο Κόνιαρης συνέχισε να είναι εύστοχος και με δύο τρίποντα αύξησε τη διαφορά στους 9 πόντους. Ο Χαραλαμπόπουλος συνέχισε να είναι εύστοχος αλλά το Ισραήλ με πρωταγωνιστεί τον γιο του Ντέιβιντ Μπλατ (που αναμένεται να απασχολήσει αρκετά στο μέλλον λόγω της πολύ καλής απόδοσής του) ήταν κοντά στο σκορ. Στην τελευταία επίθεση των Ισραήλ πέτυχε το καλάθι μειώνοντας στους τέσσερις πόντους, ωστόσο ο Λούντζης στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα με ένα τρομερό «μπάζερ μπίτερ» σχεδόν από το κέντρο αύξησε τη διαφορά στους 7 (48-41).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η Εθνική μας ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε και με όπλο την καλή της άμυνα κρατούσε τη διαφορά σε σταθερά επίπεδα. Ο Κόνιαρης πέτυχε ένα πολύ κρίσιμο σουτ 4,5 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα φτάνοντας τη διαφορά στην μέγιστη τιμή της (+16). Τα πράγματα δεν άλλαξαν τα τελευταία λεπτά και έτσι η Εθνική Νέων κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: METROSPORT.GR