Η “καρδιά” του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη 10 – 12 Νοεμβρίου

Η 33η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia συνιστά τον απόλυτο προορισμό για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού. Για το 2017, η σημαντικότερη τουριστική έκθεση της χώρας υποδέχεται επαγγελματίες και κοινό στις 10-12 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τη διεθνή έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού, Hotelia.
Όπως αναφέρεται σε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της HELEXPO – ΔΕθ, τα εξαιρετικά αποτελέσματα της περσινής διοργάνωσης απέδειξαν ότι η Philoxenia παραμένει μετά από 30 και πλέον χρόνια διοργάνωσης η έκθεση ορόσημο για τον κλάδο του τουρισμού.
  1. Η συνολική επισκεψιμότητα στις εκθέσεις Philoxenia – Hotelia αυξήθηκε κατά 46% έναντι της διοργάνωσης του 2015, με πάνω από 20.000 άτομα να περνούν τις πύλες τους,
  2. Ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς η αύξηση άγγιξε το 91%
  3. 70% περισσότεροι ήταν οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.
Στόχος της φετινής Philoxenia είναι η περαιτέρω διεθνοποίησή της καθώς την τελευταία τριετία ο σημαντικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας – ο τουρισμός – παρουσιάζεται μέσα από μια άρτια οργανωμένη και πλήρη έκθεση.

Το πιο σημαντικό εκθεσιακό τουριστικό «δίδυμο» της χώρας καταγράφει άνοδο των εκθεσιακών συμμετοχών και αναβαθμισμένη εικόνα τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, ενώ την ίδια στιγμή το διεθνές συνέδριο-θεσμός της Philoxenia με φετινό θέμα «Ασιατικός τουρισμός. Η Ελλάδα ως προορισμός και ευρωπαϊκή πύλη» αναδεικνύει με κορυφαίους Έλληνες και ξένους ομιλητές τις νέες προοπτικές του εγχώριου τουριστικού προιόντος.

Οι εκθέσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και των μεγάλων φορέων του τουρισμού (ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ και ΞΕΕ) ενώ «πετούν» και φέτος με την Qatar Airways ως επίσημο αερομεταφορέα. Στο επίκεντρο της Philoxenia-Hotelia, του διεθνούς Συνεδρίου και των άλλων παράλληλων εκδηλώσεων βρίσκεται η περαιτέρω διεθνοποίηση τόσο των ίδιων των εκθέσεων, όσο και του ελληνικού τουρισμού.

Στην 33η Philoxenia εκπροσωπείται όλη η τουριστική Ελλάδα, καθώς συμμετέχουν φέτος και οι 13 Περιφέρειες, αλλά και πολλοί τουριστικοί δήμοι.

Ενισχυμένη είναι η ξένη παρουσία στις εκθέσεις Philoxenia και Hotelia, καθώς καταγράφονται άμεσες συμμετοχές από χώρες όπως η Τουρκία ?για πρώτη φορά έρχεται αυτόνομα η Σμύρνη και ο δήμος Σαρκόι – η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Αυστρία, η Ρωσία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Πολωνία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, η Σλοβακία, το Περού, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

Η Hotelia από την πλευρά της παρουσιάζει τις τελευταίες τάσεις στους κλάδους του εξοπλισμού των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης. H έκθεση απευθύνεται σε ξενοδόχους, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς και επαγγελματίες από τον κλάδο τροφοδοσίας, καφέ και τουρισμού. Η σύγχρονη δομή της Hotelia τόσο από άποψη οργάνωσης όσο και από άποψη παρουσίασης, στοχεύει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος του συνόλου των παραπάνω επαγγελματιών, λειτουργώντας ως σύνδεσμος μεταξύ τους

Σημείο έμπνευσης για αρχιτέκτονες, διακοσμητές και ξενοδόχους, τo DPOINT SPACES της Hotelia (συνδιοργανωτής η Interiors From Greece) συνιστά την πιο καινοτόμα εκδήλωση αρχιτεκτονικής και διακόσμησης ξενοδοχείων, όπου θα παρουσιαστούν δύο διαφορετικά έργα γνωστών αρχιτεκτονικών γραφείων σε συνολική έκταση 400 τμ.

Το SPA concept (από το αρχιτεκτονικό γραφείο ASPASIA TAKA architects creative lab) παρουσιάζει τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις στο spa & wellness και ενσωματώνει μία workshop area, όπου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια από ειδικούς επαγγελματίες του κλάδου, με την επιμέλεια της εταιρείας ανάπτυξης, διαχείρισης και επιχειρηματικών συμβούλων EF-ZIN ??the art of living well??.

Το LOBBY concept (από το αρχιτεκτονικό γραφείο NOMEN ARCHITECTS) αναδεικνύει τον χώρο του λόμπι, τόσο ως φιλοσοφία-αρχές καλής φιλοξενίας-όσο και ως ένα λειτουργικό κομμάτι, ως έναν κοινό τόπο συνάντησης ιδιοκτητών και φιλοξενούμενων, φίλων, συνεργατών κα.

Το All About Caf? της Hotelia αποτελεί μια πρωτότυπη και καινοτόμα ενότητα αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ, φέτος θα εστιάσει στην εξέλιξη και την κουλτούρα του καφέ στις μέρες μας, ενώ θα φιλοξενήσει εξειδικευμένα σεμινάρια με την επιμέλεια του Βαλάντη Λαμπριανίδη. Μέγας χορηγός του All About Caf? είναι το brand SPECIALISTAS της εταιρίας ΜΕΒΓΑΛ.

Η ενότητα All About Gastronomy της Hotelia εστιάζει φέτος στο Greek Breakfast & Brunch+ και στην Γαστρονομική Φιλοξενία, δίνοντας βαρύτητα στο πως η γαστρονομία μπορεί να είναι στην υπηρεσία του ξενοδοχείου. Η επιμέλεια της ενότητας All About Gastronomy είναι της εταιρείας Chef Stories.

Ασιατικός τουρισμός. Η Ελλάδα ως προορισμός και ευρωπαϊκή πύλη

Το μέλλον του ελληνικού τουρισμού έρχεται να προδιαγράψει το διεθνές συνέδριο της Philoxenia, καθώς το θέμα του «Ασιατικός τουρισμός. Η Ελλάδα ως προορισμός και ευρωπαϊκή πύλη» είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, με δεδομένη τη σύσφιγξη των σχέσεων της χώρας μας με την Κίνα, αλλά και την πρόσφατη μεγάλη συμμετοχή της ασιατικής χώρας στην 82η ΔΕΘ.

Η επιλογή του θέματος δεν είναι τυχαία, καθώς η Ελλάδα έχει όλες τις προοπτικές να κερδίσει ένα αξιοσημείωτο μερίδιο αγοράς με δεδομένη τη δημοφιλία της μεταξύ των Ασιατών τουριστών, που αγαπούν τον πολιτισμό και την ιστορία.

Το Συνέδριο αναπτύσσεται σε τρεις θεματικές ενότητες και μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με το ακόλουθο περιεχόμενο:

– Η ανάπτυξη και οι τάσεις του εξερχόμενου τουρισμού από την Ασία

– Η συνδεσιμότητα και οι ταξιδιωτικές διευκολύνσεις

– Προσεγγίζοντας τον Ασιάτη ταξιδιώτη.

Το στρογγυλό τραπέζι θα έχει ως θέμα: «Πόσο έτοιμος είναι ο ελληνικός τουρισμός και τι πρέπει να γίνει άμεσα;»

Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι εκπρόσωποι από τον: Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, Υπουργείο Τουρισμού και Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, Athens International Airport, Global Tourism Economy Forum-Macau, IVY Alliance, Fraport Greece, European Travel Commission, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ? COSCO, ΑΠΘ και από φορείς του ελληνικού τουρισμού. Σύμβουλος οργάνωσης του Συνεδρίου είναι η εταιρεία tourism generis.

Συνέντευξη τύπου 

 

Η Διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO  προσκαλεί τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 μ.μ., στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», ενόψει των εκθέσεων Philoxenia & Hotelia.