Σύσκεψη φορέων της πόλης για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Π.Ε. Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας με θέμα την αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας της πόλης της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου των δύο Ομοσπονδιών κ. Ιωάννη Μανδρίνου, στην σύσκεψη παρεβρέθηκαν ο κ. Αλέξανδρος Θάνος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ο κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης Κοσμήτορας και καθηγητής Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ, ο κ. Κυριάκος Ποζρικίδης Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΘ, η κα. Φιλίππα Χαρίτου εκπρόσωπος της κα. Πατουλίδου Προέδρου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, η κ. Τρίχα Διευθύντρια Σχολής ξεναγών Θεσσαλονίκης, του Υπουργείου Τουρισμού,η κ. Στέλλα Κωστοπούλου Αναπλ. καθηγήτρια και Διευθύντρια Διατμηματικού ΠΜΣ “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” ΑΠΘ, ο κ. Μιχάλης Πεζίκογλου Πρόεδρος Γραφείων Πρακτόρων Τουρισμού Βόρειας Ελλάδος,ο κ. Αντάρ Μπανταλή Γεν. Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας και Πρόξενος του Μαρόκου, ο κ. Στάθης Πολίτης Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Βισαλτίας Σερρών,η κ. Μαίρη Λαζαρίδου Υπεύθυνη Γυναικείας Επιχειρηματικότητας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας και ο κ. Παναγιώτης Καρδάρας Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, Αναπλ. Γ.Γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας και π. Μέλος ΔΣ ΟΛΘ.

Επιγραμματικά εκτός των άλλων συζητήθηκαν τα ακόλουθα:
1. Έκδοση Τουριστικών Φυλλαδίων για την ανάδειξη των Αρχαιολογικών χωρών της πόλης και της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και των μνημείων
2. Ανάπλαση της ΔΕΘ
3. Αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης.
4. Αναβάθμιση, εκβάθυνση και ανάπλαση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης ώστε να επισκέπτονται περισσότερα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια
5. Σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
6. Ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού
7. Σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βαλκανικές Χώρες και την Βόρεια Ευρώπη
8. Ισχυρά κίνητρα ώστε τα διατηρητέα κτήρια να μετατραπούν σε ξενοδοχειακές και λοιπές τουριστικές μονάδες
9. Πραγματοποίηση Συνεδρίου για τον Τουρισμό

Το συμβούλιο αποφάσισε ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου την σύσταση ειδικής επιτροπής τουρισμού που θα συνέρχεται ανα τακτά διαστήματα.