Κουκουλοφόροι εκτέλεσαν τον γνωστό δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.- Αναστάτωση στην Αθήνα-

Ένοπλοι εισέβαλαν σε δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 154 λίγο μετά τις 19:00 και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ο οποίος βρισκόταν στον χώρο.

Οι δράστες μετά το περιστατικό διέφυγαν από το σημείο με τις αστυνομικές αρχές να τους αναζητούν. Ηταν δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,  γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Το γραφείο βρίσκεται δίπλα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κοντά στο Μέγαρο της Αστυνομίας, όπου επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, αλλά οι έρευνες για τους δράστες προς το παρόν δεν είχαν αποτέλεσμα.

Για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου ενημερώθηκε αμέσως ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, που έδωσε εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Πάντως οι αρχικές πληροφορίες αναφέρονται σε έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου, οπότε στη φάση αυτή δεν εξετάζεται τρομοκρατική ενέργεια.

Επίσης ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που εξέφρασε την οδύνη του για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου και ανακοίνωσε την αναβολή εκδήλωσης για την παρουσίαση του νέου επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος.