Κρατείται ο ύποπτος για την επίθεση σε στρατιώτες στο Παρίσι

Ένας ύποπτος συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές μετά το ανθρωποκυνηγητό για τον άνδρα, που έριξε το όχημά του σε στρατιωτική περίπολο στο Παρίσι, τραυματίζοντας έξι στρατιώτες, Νωρίτερα την έρευνα είχε αναλάβει η Αντιτρομοκρατική. Κατά την σύλληψη του υπόπτου, η αστυνομία άνοιξε πυρ για να τον «εξουδετερώσει», όπως ανακοινώθηκε.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το περιστατικό ήταν εσκεμμένο αλλά ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν πρόκειται για τρομοκρατία.
Από τους έξι στρατιώτες, οι τρεις υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς αλλά η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές, ο οδηγός του τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος. Το Reuters επικαλείται πηγή στη γαλλική αστυνομία σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς θεωρείται ο ύποπτος ως δράστης.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 8:00 το πρωί της Τετάρτης στο Λεβαλουά Περέ (βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού) και μέχρι το μεσημέρι δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία είτε του οχήματος είτε του κατόχου του. Οι μέχρι τότε πληροφορίες ήθελαν τις Αρχές να βρίσκονται στο στάδιο ταυτοποίησης.
Οι μαρτυρίες θέλουν το αυτοκίνητο, μάρκας BMW, να περίμενε το όχημα στην πλατεία Βερντύν καθώς θα αναλάμβανε υπηρεσία στο πλαίσιο της επιχείρησης Sentinelle (περιπολίες σε αστικά κέντρα καθώς η χώρα τελεί ακόμη υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης). Το αυτοκίνητο επιτάχυνε όταν είδε την περίπολο, έπεσε πάνω της και εξαφανίστηκε.
Η συνήθως καλά πληροφορήμενη Monde αναφέρει πως στην παρούσα φάση θεωρείται πως ο οδηγός έδρασε μόνος του. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το περιστατικό ήταν εσκεμμένο αλλά ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν πρόκειται για τρομοκρατία.
Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος του Λεβαλουά-Περέ Πατρίκ Μπαλτανί μίλησε για «αηδιαστική επίθεση» η οποία «αναμφίβολα ήταν προμελετημένη».
Η υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «πράξη δειλίας».