Κ. Ζουράρις: “Εχω σπασμούς στο στομάχι όταν διαβάζω για την Μακεδονία”

“Έχω σπασμούς στο στομάχι όταν διαβάζω στον ξένο Τύπο για την Μακεδονία” δήλωσε ο Κώστας Ζουράρις. Με την επισήμανση πως “όποιος εκχωρεί όνομα εκχωρεί έδαφος” ο Κώστας Ζουράρις ανακοίνωσε πως δεν θα ψηφίσει συμφωνία με σύνθετη ονομασία στην Βουλή.
“Εάν υπάρχει το όνομα Μακεδονία στην συμφωνία εγώ προσωπικά δεν θα ψηφίσω γιατί θεωρώ ότι το όνομα Μακεδονία θα είναι πρόωρος θάνατος. Γιατί όποιος εκχωρεί όνομα εκχωρεί έδαφος” δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Κώστας Ζουράρις στο Κανάλι της Βουλής.
“Το Μακεδονία έχει τη γενεαλογική δήλωση ότι εμείς είμαστε Μακεδόνες, δηλαδή οι Σκοπιανοί… Η παραίτηση από εμάς και η μετάσταση του ιδρυτικού μας ονόματος Μακεδονία στον κόσμο της σιωπής αναδεικνύει τον λόγο και την πρωτοβουλία στους άλλους που άρα θα είναι η ιδιοκτήτες του ονόματος.”
Ο κ. Ζουράρις προχώρησε ακόμα πιο βαθιά λέγοντας πως “τέσσερα χρόνια τώρα στηρίζω και θα στηρίζω την συγκυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος της τετραετίας. Όταν διαβάζω στον ξένο τύπο για μια Μακεδονία όχι όπως την εννοώ εγώ αλλά όπως την εννοούν οι άλλοι έχω σπασμούς στο στομάχι! Η σχέση μας είναι σαρκική. Δεν μπορεί να καταργείται η πνευματική φύση του ονόματος. Για εμάς τους Μακεδόνες.”
Στο ερώτημα μήπως κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία αν δεν περάσει η συμφωνία από την Βουλή με ευρύτατη πλειοψηφία, απάντησε “…και να κινδυνεύσει η ψυχή μου; Και η ψυχή της Μακεδονίας, υπάρχει μια πνευματική αηδία, δεν αντιλαμβάνονται ένα τμήμα του πολιτικού κόσμου τι σημαίνει αν κάποιου του αλλάξεις το όνομα. Η Μακεδονία είναι τμήμα της ακεραιώσεως όχι μόνο του ονόματος μας αλλά της Ελλάδος;”
Επίσης τάχθηκε και πάλι υπέρ του δημοψηφίσματος για την ονομασία λέγοντας πως το 2015 η συγκυβέρνηση για μια ενδεχομένη χρεοκοπία οικονομικού τύπου της χώρας προχώρησε σε δημοψήφισμα. “Για μια εθνοκοπία είναι δυνατόν να μη γίνει δημοψήφισμα!” κατέληξε.
CAPITAL.GR
Μαρία Νταλιάνη