Λαζόπουλος – Φιλιππίδου: Ο κόσμος έχει την ανάγκη να νιώσει πως έρχονται άνθρωποι να βοηθήσουν

Μία μεγάλη “αγκαλιά” άνοιξαν χθες το μεσημέρι οι κάτοικοι στον Μονόλοφο του δήμου Ωραιοκάστρου, που χώρεσε όχι μόνο τον μοναδικό Λάκη Λαζόπουλο και την απολαυστική Σοφία Φιλιππίδου που ανέβηκαν στη σκηνή του πολιτιστικού κέντρου, αλλά και τη μικρή Ανθούλα, που στα 2,5 της χρόνια γνώρισε ήδη το σκληρό πρόσωπο της ζωής.

Η παράσταση “Α-πε-λπι-σί-το” έδωσε “μαθήματα” ανθρωπιάς και αλληλεγγύης τόσο από τους συντελεστές της, που δέχθηκαν να βοηθήσουν εθελοντικά το μικρό κοριτσάκι στον αγώνα που δίνει σε κέντρο αποκατάστασης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του τον περασμένο Αύγουστο, όταν έπεσε πάνω του μια βαριά σιδερόπορτα, όσο και από τους κατοίκους του μικρού χωριού.

Ο αγαπημένος δημοφιλής ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, όπως είπε στο site Polites Oraiokastrou, δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη να συνδράμει στην προσπάθεια, “η παράσταση είχε κριθεί από τον κόσμο που έχει την ανάγκη να νιώσει πως έρχονται άνθρωποι να βοηθήσουν”.

Για τον ίδιο τον Λάκη Λαζόπουλο, η περιπέτεια της μικρής Ανθούλας δεν τού ήταν άγνωστη καθώς γνώριζε, είχε διαβάσει γι’ αυτήν. Έτσι, βρέθηκε στο σανίδι -χωρίς κουστούμια και περιττά φτιασίδια αλλά με πλούσιο χαμόγελο και το μοναδικό του ταλέντο- έχοντας στο πλευρό του την υπέροχη Σοφία Φιλιππίδη αλλά και μία εξαιρετική ομάδα νέων παιδιών -τον Κωνσταντίνο, την Άννα, την Χριστιάννα, τον Διονύση, την Ιωάννα, τον Δημήτρη, τον Βαγγέλη, τη Τζίνα και τον Μιχαήλ- προσφέροντας απλόχερα γέλιο και χαρά στους θεατές.

Η παράσταση ήταν απολαυστική. Ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου, εμφανώς εντυπωσιασμένος, δεν σταμάτησε λεπτό να χειροκροτεί, ενώ στο τέλος δήλωσε ότι ήταν μία από τις καλύτερες παραστάσεις που έχει δει. Όμως το μήνυμα ήταν ένα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Φιλιππίδη: “Το μήνυμα είναι, όλοι μας να βοηθήσουμε κάποιον στην ζωή μας με κάποιο τρόπο, μήπως μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε τις συνειδήσεις”.

Η παράσταση ήταν μια πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μονολόφου και του προέδρου του, Μιχάλη Τσολάκη, στους οποίους κι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE