Λύση στο θέμα της εκπαίδευσης αστυνομικών στον Ο.Λ.Θ.

Με το θέμα της εκπαίδευσης των αστυνομικών σε κτίριο των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ασχολήθηκε ο αν. Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΛ Πάνος Καρδαράς, ύστερα από επικοινωνία του Διευθυντή Άμεσης Δράσης κ. Στυλιανού Ντελή με τη διοίκηση του Ο.Λ.Θ.

Ο κ. Καρδαράς, που είναι και μέλος της Διοίκησης του Ο.Λ.Θ. επισκέφθηκε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και ενημέρωσε τον κ. Ντελή για την απόφαση ανανέωσης του παραχωρητηρίου και συνεπώς για την συνέχιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών στο χώρο, που έχει παραχωρηθεί στην Ελληνική Αστυνομία.

Κατά το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί των μονάδων ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ Θεσσαλονίκης εκπαιδεύτηκαν συμμετέχοντας σε σενάρια κατά των κλοπών και της ενδοοικογενειακής βίας. Η εκπαίδευση γίνεται στο κτίριο «Φον Μπάουμ» του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Κατά την εκπαίδευση, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αναπαράσταση δύο περιστατικών, στα οποία είναι απαραίτητη η παροχή πρώτων βοηθειών. Στην πρώτη περίπτωση το περιστατικό αφορούσε ενδοοικογενειακή βία.

Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών ευχαρίστησαν τη διοίκηση του Ο.Λ.Θ. και τον κ. Καρδαρά για το ενδιαφέρον τους και υπογράμμισαν τη σημασία, που έχει η εκπαίδευση για την συνεχή ετοιμότητα των συγκεκριμένων μονάδων.

Ο κ. Καρδαράς τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η συνεργασία φορέων και υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης για να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα σε κάθε τομέα, όπως είναι αυτός, που αφορά στη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών άσκησης του έργου της αστυνομίας και στο αίσθημα των πολιτών για τήρηση της νομιμότητας.