Μέχρι την ημέρα της Γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων το “Γ. ΑΒΕΡΩΦ” στη Θεσσαλονίκη. Με παρέμβαση του Π. Καμμένου.

Το  ιστορικό θωρηκτό “Γ. ΑΒΕΡΩΦ” θα παραμείνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, “Ημέρα της Παναγίας που γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας”, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος “προκειμένου να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα των σχολείων και των πολιτών” όπως χαρακτηριστικά είπε.΄

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τους πολίτες “για την πραγματικά αμέριστη αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξαν για το πλοίο της απελευθέρωσης, τη ναυαρχίδα του ελληνικού Στόλου, που δεν υπέστειλε ποτέ την ελληνική σημαία.»

Από τις εντυπωσιακότερες εκδηλώσεις, που παρακολούθησαν οι Θεσσαλονικείς,  ήταν η επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή φρεγάτας, ελικοπτέρου και ομάδας υποβρύχιων καταστροφών, στον θαλάσσιο χώρο δίπλα στο «Γ. ΑΒΕΡΩΦ.»

Η επίδειξη έγινε μετά την τελετή παρασημοφόρησης της πολεμικής σημαίας του «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις σε διάφορες πλατείες. Σήμερα  Κυριακή 29 Οκτωβρίου, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν στην πλατεία Ευόσμου, στις 12:00 το μεσημέρι, στη συνέχεια, στις 13:00 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στις 14:00 μπροστά από την πλώρη του «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

 ΠΗΓΗ  ΑΠΕ-ΜΠΕ