Μειωμένο εισιτήριο από τον ΟΑΣΘ για νέους κάτω των 18 ετών. Αλλάζει και το σύστημα ελεγκτών.-

Μειωμένο εισιτήριο για όλους τους νέους κάτω των 18 ετών, με απλή επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, καθιερώνει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ενώ παράλληλα καταργείται το «πάσο», όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου, που μας έστειλε ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ  πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και μέλος τώρα της διοίκησης του ΟΑΣΘ ο οργανισμός αποφάσισε :

  1. Να τροποποιηθεί το «λογισμικό» των αυτόματων εκδοτικών μηχανημάτων εντός των λεωφορείων, ώστε να εξισωθεί η τιμή του απλού ή διπλού εισιτηρίου είτε αυτό το προμηθεύονται οι επιβάτες από περίπτερα κ.α. σημεία πώλησης , είτε το εκδίδουν εντός των λεωφορείων.

Τερματίζεται έτσι μία χρόνια αδικία σε βάρος των επιβατών , πράγμα που είχα επισημάνει στην επισυναπτόμενη εξώδικη μου με ημερομηνία 1.9.2016 . Η δικαιολογία της προηγούμενης διοίκησης του ΟΑΣΘ ότι η προσαύξηση αυτή αντιστοιχούσε στο κόστος συντήρησης των εκδοτικών μηχανημάτων αποδεικνυεται έωλη και προσχηματική. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί και προσωπική δικαίωση, αλλά αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται αποτελεσματικά τα προβλήματα των επιβατών στη Θεσσαλονίκη.

  1. Καθιερώνεται μειωμένο εισιτήριο για όλους τους νέους χωρίς διακρίσεις κάτω των 18 ετών . Καταργείται το «πάσο» . Αρκεί η επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας.

  2. Διακόπτεται η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία που «προμήθευε» ελεγκτές κομίστρου στον ΟΑΣΘ , που επιδείκνυαν ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά στους επιβάτες . Το παράδοξο ήταν ότι υπάρχουν υπάλληλοι του ΟΑΣΘ με την ειδικότητα «ελεγκτές κομίστρου» , οι οποίοι για κάθε «κεφάλι» επιβάτη που δεν κατείχε εισιτήριο εισέπρατταν ένα «πριμ» και είχαν μετατραπεί σε κυνηγούς κεφαλών. Αυτοί διατηρούνται, αλλά τα «πριμ» καταργούνται , αφού ο μισθός τους δίνεται για κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά.Σημειώνεται ότι ο έλεγχος κομίστρου πρέπει να γίνεται από τριμελή κλιμάκια και όχι από μεμονωμένο ελεγκτή , ώστε να υπάρχει και αμοιβαίος έλεγχος.

Σας προτείνω ακόμα για να βοηθήσετε το έργο του ΟΑΣΘ να μην διστάζετε να κάνετε καταγγελίες, υποδείξεις και προτάσεις προφορικά ή έγγραφα στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Αλ. Παπαναστασίου 90, Θεσσαλονίκη, 3ος όροφος, Τ.Κ.: 54644), ηλεκτρονικά (E-mail: [email protected]), στο πληροφοριακό Κέντρο (11085), είτε στο σταθερό τηλέφωνο 2310 981.100