Με “φωτιά και οργή” απαντά ο Τράμπ στη Βόρεια Κορέα

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε ότι η Βόρεια Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ πριν» αν απειλήσει ποτέ ξανά τη χώρα του.

«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην εξαπολύει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ», σε αυτή την περίπτωση, απείλησε ο Ρεπουμπλικάνος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσι.

Τις προηγούμεενες μέρες υπήρξε προειδοποίηση της Πιόγκ Γιανγκ προς την Ουάσινγκτον πως οι βορεοκορεατικοί πύραυλοί μπορούν να πλήξουν μέχρι και θέσεις σε αμερικανικό έδαφος.  Η απειλή ήρθε μετά κκαι τη συμφωνία ΗΠΑ και Νοτίου Κορέας για επέκταση της αμυντικής τους συνεργασίας, που μπορεί να τριπλασιάσει το βεληνεκές των συστημάτων της Σεούλ.

Ο ευρωπαϊκός και αμερικανικός τύπος έχει γεμίσει με χάρτες που απεικονίζουν το βεληνεκές των πυραύλων της Βόρειας Κορέας ,σύμφωνα με τους οποίους άπαντες κινδυνεύουν.

Ωστόσο οι πραγματικές δυνατότητες των Βορειοκορεατών, αν και δεν είναι απολύτως γνωστές,  αμφσβητούνται από πάρα πολλούς ειδικούς. Ίσως η περίπτωση της Βόρειας Κορέας να είναι μια “επιχείρηση εθισμού” της παγκόσμιας κοινής γνώμης για όσα σχεδιάζονται και έρχονται σε μια άλλη περιοχή που έχει μπει στο στόχαστρο λόγω πυρηνικών: το Ιράν.

Το βορειοκορεατικό καθεστώς διαθέτει επίσης 800 κινητούς πυραύλους , μεταξύ των οποίων 600 Scud που αποτελούν άμεση απειλή για τη Νότια Κορέα. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι δεν διαθέτει την τεχνολογία εξοπλισμού των πυραύλων της με πυρηνικές κεφαλές.