Μ. Κόλλια Τσαρουχά: Η ΝΔ θέλει να θυσιάσουμε τη σταθερότητα της χώρας

Η πρόταση δυσπιστίας δεν ήταν ρητά κατά του προσύμφωνου Κοτζιά-Ντιμιτρόφ ως όφειλε, αλλά αόριστα κατά της κυβέρνησης

«Λυπάμαι πραγματικά που για μικροπολιτικούς σκοπούς, η παράταξη την οποία ίδρυσε ο αείμνηστος εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ζητάει σήμερα να θυσιάσουμε τη σταθερότητα της χώρας, ενώ την αφήνει έρμαιο στα χέρια ακραίων που μόνο τη Μακεδονία μας δεν σκέφτονται», αναφέρει η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, σε γραπτή δήλωση-απάντηση στον βουλευτή της ΝΔ, Θόδωρο Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου από το βήμα συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στην υφυπουργός είπε πως «ως Σερραία, πρόδωσε το δάκρυ του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και τους αγώνες του για τη Μακεδονία» και ότι αποδείχθηκε «κατώτερη των περιστάσεων, αφού επέλεξε να ξεπουλήσει με την ψήφο της την ιστορία των προγόνων μας, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τη διατήρηση της υπουργικής καρέκλας».

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά προσθέτει «θα περίμενα και εγώ από εσάς κ. Καράογλου να είστε πιο υπεύθυνος Μακεδόνας και να έχετε υποστηρίξει τη ξεκάθαρη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και όχι τις πονηριές και τις ασάφειες του κ. Μητσοτάκη» σημειώνοντας ότι «η πρόταση δυσπιστίας δεν ήταν ρητά κατά του προσύμφωνου Κοτζιά-Ντιμιτρόφ ως όφειλε, αλλά αόριστα κατά της κυβέρνησης»