Νέα Δημοτική Κίνηση στην Καλαμαριά

“ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

– Χρήστος Αναστασίου”

Μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο έντονο το προεκλογικό σκηνικό για τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Αφενός η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η εφαρμογή της απλής αναλογικής έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε περισσότερους υποψηφίους, καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο των συνεργασιών και των συμπράξεων στο δεύτερο γύρο και αφετέρου η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο Δήμο της Καλαμαριάς, έχουν δώσει το έναυσμα σε μια σειρά από προεκλογικές διεργασίες και διαβουλεύσεις που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε πλήρη εξέλιξη.
Από τις πρώτες  νέες κινήσεις είναι η παράταξη “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – Χρήστος Αναστασίου”, που με ανακοίνωσή της διακηρύσσει την κάθοδο στις εκλογές, καθώς, όπως αναφέρει, αυτές  θα γίνουν το 2019 ή ενδεχομένως και νωρίτερα, αλλά μπορεί να υπάρξει και επίσπευσή τους για το φθινόπωρο του 2018,
Στην ανακοίνωση τονίζοναται και τα εξής:
“Θα συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές σε ένα διαφορετικό μοντέλο συνεργασίας που θα ενώνει τις τοπικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις και θα έχει μπροστάρηδες νέους και προκομένους ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, με κοινό παρανομαστή την όρεξη για προσφορά στο Δήμο που ζούμε και αγαπάμε. Αγαπάμε πραγματικά την πόλη μας και θεωρούμε υποχρέωσή μας να την υπηρετήσουμε παραμερίζοντας τους «επαγγελματίες» της πολιτικής.
Η δημοτική παράταξη “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – Χρήστος Αναστασίου” είναι και θα είναι παρούσα στα δρώμενα της πόλης! Δεν είναι απλά ένας συνδυασμός, αλλά μια δυνατή και ενωμένη ομάδα απλών ανθρώπων της καθημερινότητας μας, συνεργατών και φίλων που θα μάχεται και θα αγωνίζεται για μια Ανθρώπινη και βιώσιμη Καλαμαριά! Μια Καλαμαριά όλων των πολιτών! Θα διεκδικήσουμε την Δημαρχία του Δήμου Καλαμαριάς με ίσους όρους με τους άλλους συνυποψήφιους συνδυασμούς!!!
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, υπάρχει η ανάγκη έκφρασης μιας διαφορετικής πολιτικής για το Δήμο Καλαμαριάς. Μιας πολιτικής που θα συνάδει με τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της χώρας και θα δίνει μια νέα επιλογή στους δημότες. Μιας πολιτικής που, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και πελατειακές σχέσεις, θα μπορεί να δώσει ευκαιρίες συμμετοχής στα κοινά του Δήμου Καλαμαριάς σε άφθαρτους πολίτες.
Σε πολίτες που τόσο στη πολιτική τους ζωή, όσο και στην επαγγελματική τους πορεία δεν χρειάζεται να εξαργυρώσουν κανένα «γραμμάτιο» από τους κεντρικούς και αυτοδιοικητικούς μηχανισμούς εξουσίας. Επειδή πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, εκφράζουμε την απογοήτευση μας για την τωρινή κατάσταση καθώς και την αγωνία μας για την πορεία και το μέλλον του Δήμου.
Ποιοι είμαστε.
Είμαστε πολίτες αυτής της πόλης, με μια προοδευτική αντίληψη για την κοινωνία που δε μας ικανοποιεί η σημερινή κατάσταση. Που θεωρούμε πως έχουμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο για την Καλαμαριά και τους συνδημότες μας.
Είμαστε μια νέα Δημοτική Παράταξη που δεν αρκείται στο να διαπιστώνει τις δυστοκίες και τα προβλήματα στην παρέμβαση της δημοτικής αρχής, αλλά που πιστεύει ότι η Καλαμαριά και η αυτοδιοίκηση χρειάζεται την κινηματική δράση του Δημότη, της γειτονιάς, των συλλογικών φορέων.
Καλούμε κάθε Πατριώτη, δημοκράτη, προοδευτικό, ριζοσπάστη και αριστερό πολίτη να στηρίξει τη νέα Δημοτική Παράταξη, ¨ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ¨ και να συνδιαμορφώσουμε ένα Πρόγραμμα Δράσεων με σκοπό όχι μόνο την διεκδίκηση της Δημαρχίας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά τη συνεχή και διαρκή παρέμβασή μας σε κάθε γειτονιά, με κάθε κάτοικο της πόλης μας για την ανατροπή όλων αυτών που μας σκοτώνουν καθημερινά, που σκοτώνουν τα όνειρα των παιδιών μας.
Καλούμε τους πολίτες να συστρατευτούν μαζί μας για την ανατροπή του παλαιοκομματικού μοντέλου διοίκησης του Δήμου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – Χρήστος Αναστασίου”.
Σε 6 ενότητες θα στηριχθεί το πρόγραμμα της νέας Δημοτικής Παράταξης.
1η ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
2η ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ
3η ΕΝΟΤΗΤΑ:ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4η ΕΝΟΤΗΤΑ:ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
5η ΕΝΟΤΗΤΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
6η ΕΝΟΤΗΤΑ : Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ 2014-2020
Η παράταξη καλεί απλούς πολίτες να συστρατευθούν μαζί της δηλώνοντας εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, αποστέλλοντας ένα σύντομο βιογραφικό.