15.9 C
Thessaloniki
Τετάρτη, Μάιος 22, 2019
Αρχική ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Οι νέες Διοικήσεις ΟΑΣΘ, ΟΣΕΘ και ΑΣΥΘ.- Πρόεδρος ο Σ. Παππάς, πατέρας...

Οι νέες Διοικήσεις ΟΑΣΘ, ΟΣΕΘ και ΑΣΥΘ.- Πρόεδρος ο Σ. Παππάς, πατέρας του υπουργού.-

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη η επίσημη ανακοίνωση, που ανέφερε ότι το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, αναλαμβάνει νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για εκαθάρριση και κρατικοποίηση του οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της νέας διοίκησης από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σημείωσε χαρακτηριστικά γι’ αυτή την επιλογή: ” Το ότι τοποθετείται πρόεδρος ο Στέλιος Παππάς έχει τη δική του σημειολογία.Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ, αυτό είναι κεντρική επιλογή, είναι καθαρό μήνυμα, γι’ αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά”.

Παρουσιάζοντας τις νέες διοικήσεις ο κ. Σπίρτζης τόνισε:

«Σήμερα, ξεκινάμε την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους φορείς της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση, να οικοδομήσουμε, μετά από δεκαετίες, δημόσιες, κοινωνικές, αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία της υψηλής και εγγυημένης κερδοφορίας κάποιου.»  Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών προέβη στις ανακοινώσειις σε συνέντευξη τύπου στο ΥΜΑΘ διευκρινίζοντας και το ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες των διοικητικών συμβουλίων, αρχικώς, του ΟΑΣΘ, το οποίο έχει ως σκοπό την εκκαθάριση του οργανισμού και τις διοικήσεις, του δημόσιου εποπτικού ΟΣΕΘ που θα αντικαταστήσει τον πρώην ΣΑΣΘ και του ΑΣΥΘ που θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Το ότι τοποθετείται πρόεδρος ο Στέλιος Παππάς έχει τη δική του σημειολογία είπε ο κ. Σπίρτζης και τόνισε: «δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, το κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά.»

Ο κ. Σπίρτζης παρουσίασε το νέο ΔΣ του ΟΑΣΘ αλλά και το σύνολο των ονομάτων που θα συμμετάσχουν στα διοικητικά συμβούλια των δημόσιων φορέων ΟΣΕΘ και ΑΣΥΘ.

Αναλυτικά: Μέλη Δ.Σ. ΟΑΣΘ

1. Στέλιος Παππάς, Οικονομολόγος – Πρόεδρος
2. Σάββας Παναγιωτίδης διπλ. ΠΜ – Δ/νων Σύμβουλος
3. Ακρίτας Καϊδατζής, Νομικός
4. Μανώλης Λαμτζίδης, Δικηγόρος
5. Φώτης Μπίμπασης, Υποψ. Διδάκτωρ
6. Όλγα Γιάννη, Δημοσιογράφος
7. Καλυψώ Γούλα, Δικηγόρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
8. Γαβριήλ Αβραμίδης, Περιφ. Σύμβουλος της Περίφ. ΚΜ
9. Εκπρόσωπος των εργαζομένων

Μέλη Δ.Σ. ΟΣΕΘ

1. Κωνσταντίνος Αμπατζάς, Δικηγόρος – Πρόεδρος
2. Ιωάννης Τσιωνάς, Διπλ. ΑΤΜ – Δ/νων Σύμβουλος
3. Δρόσος Δρόσος, Οικονομολόγος
4. Αντώνιος Ελευθεριάδης, Τραπεζικός Υπάλληλος
5. Αλέξανδρος Κιτικίδης, Δικηγόρος
6. Ευστάθιος Αβραμίδης, Περιφ. Σύμβουλος της Περιφέρειας ΚΜ
7. Παρίσης Μπίλλιας, Διπλ. ΠΜ, Πρόεδρος ΤΕΕ, τμ. ΚΜ
8. Αθάνασιος Παππά, Αντιδήμαρχος δήμου Θεσσαλονίκης
9. Εκπρόσωπος ΠΕΔ/ΚΜ

Μέλη ΔΣ ΑΣΥΘ

Κυριακή Αραβίδου, Διπλ. ΑΤΜ δημόσιος υπάλληλος
Δημήτρης Αργυρόπουλος
Ιάκωβος Σαρηγιάννης
Βαγγέλης Ζαρκάδης
Γιώργος Τοζίδης
Φίλιππος Γκανούλης

Σε ότι αφορά τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι είναι εξασφαλισμένα και ότι μέσα σε λίγες μέρες θα έχει δοθεί λύση στο ζήτημα. “Έχει ήδη γίνει σχετικό αίτημα για την εκταμίευση χρημάτων από το υπουργείο Μεταφορών προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μέσα στις επόμενες ημέρες θα διευθετηθεί και αυτό το ζήτημα” εξήγησε ο υπουργός.

“Αύριο οι νέες διοικήσεις, μαζί με εμένα, θα πάνε στους φορείς και θα ξεκινήσουν την προσπάθεια με τους εργαζόμενους να στήσουνε τον κορμό για τις δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες, που πλέον ανήκουν στο ελληνικό λαό” ανέφερε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε πως “παράλληλα με το έργο των νέων Δ.Σ., θα συσταθεί και μια επιτροπή ΑμεΑ, η οποία θα έχει συμβουλευτικό ρόλο.