Ολοκληρώθηκε η σύναψη της σύμβασης συμμετοχής της Ελλάδας στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020

Ολοκληρώθηκε η σύναψη της σύμβασης συμμετοχής της Ελλάδας στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020, η οποία είχε υπογραφεί από ελληνικής πλευράς από τον Έλληνα γενικό επίτροπο και γγ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλία Ξανθάκο και παραδόθηκε και συνυπεγράφη σήμερα, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, στο Ντουμπάι, και από την πλευρά των διοργανωτών από τον Νατίμπ Αλ Άλι, Executive Director, Expo2020 Dubai Bureau.

Στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή γενικό επίτροπο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού Enterprise Greece, Γρηγόρη Στεργιούλη, και την πρέσβη της Ελλάδας στα ΗΑΕ, δρ. Αικατερίνη Μπούρα.

Η Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 20/10/2020 έως τις 10/4/2021 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με κεντρικό θέμα «Connecting Minds, Creating the future», προάγει τις ιδέες της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και της ελευθερίας κινήσεων ιδεών, αγαθών και ανθρώπων. Τα τρία υποθέματα της έκθεσης εστιάζουν σε:

1. Ευκαιρία: Ανάδειξη των δυνατοτήτων των ατόμων και των κοινοτήτων στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

2. Κινητικότητα: Ενθάρρυνση εξυπνότερης και παραγωγικότερης κινητικότητας ανθρώπων, αγαθών και ιδεών.

3. Βιωσιμότητα: Σεβασμός στο περιβάλλον και στον κόσμο που κατοικούμε.

Φιλοδοξία της έκθεσης είναι να αποτελέσει μία παγκόσμια πλατφόρμα συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών, ώστε να αναδείξει τη δημιουργικότητα μέσω καινοτόμων περιπτέρων και δραστηριοτήτων. Η χωροταξική οργάνωση του εκθεσιακού χώρου αναδεικνύει το θέμα της EXPO 2020, αντλώντας έμπνευση από τον τοπικό αστικό σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική και το φυσικό περιβάλλον. Ο εκθεσιακός χώρος αποτελείται από τρεις ζώνες, μία για κάθε ένα από τα επιλεγμένα υποθέματα, Ευκαιρία, Κινητικότητα και Βιωσιμότητα, οι οποίες οδηγούν στην κεντρική πλατεία της έκθεσης, η οποία ονομάζεται Al Wasl, που σημαίνει «Σύνδεση».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ντουμπάι, ο κ. Στεργιούλης και η κ. Μπούρα ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο, συζήτησαν εκτενώς με τους υπεύθυνους το όραμα και τους στόχους της ελληνικής συμμετοχής, που είναι η ανάδειξη της σύγχρονης οικονομικής, πολιτισμικής, παραγωγικής Ελλάδας και η συμβολή της στην παγκόσμια «κινητικότητα», η οποία την καθιστά σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως, και στη συνέχεια υπεγράφη η σύμβαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ