Περιπολικά και εξοπλισμός 22 εκ. ευρώ για την Αστυνομία.- Ανακοινώσεις Τόσκα στο περίπτερο της ΔΕθ.-

Σε ανανέωση του εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας προχωρά η κυβέρνηση με διαγωνισμούς, που θα ολοκληρωθούν τους προσεχείς μήνες, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στα εγκαίνια του περιπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. στην 82η ΔΕθ.
Ο υπουργός ανέφερε ότι θα διατεθούν άμεσα 10 εκ. ευρώ για αγορά περιπολικών και άλλα 12 εκ. ευρώ για εξοπλισμό. Ο διαγωνισμός με ποσά, που προέρχονται και από ευρωπαϊκά κονδύλια, θα γίνει τον Νοέμβριο, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την γενικότερη ανασυγκρότηση των αστυνομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.

Εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για τη σημασία το ρόλου του αστυνομικού μέσσα στην κοινωνία και τόνισε:«Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της Ελληνικής Αστυνομίας νομίζω είναι ένα στοίχημα το οποίο τα τελευταία χρόνια χτίζεται και κερδίζεται καθημερινά.”

Στην αρχή της εκδήλωσης οι υπουργοί και οι άλλοι παριστάμενοι παρακολούθησαν την ομιλία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο οποίος παρουσίασε τα εκθέματα του περιπτέρου καθώς και τις θεματικές ενότητες, που περιλαμβάνουν. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα δύο μικρά αεροσκάφη (drones), που έχει στη διάθεσή της η Ελληνική Αστυνομία και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις πυρκαγιές της Ζακύνθου για τον εντοπισμό εμπρηστών.
Τα κυβερνητικά στελέχη και οι άλλοι επίσημοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του περιπτέρου της Αστυνομίας και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα και τις δράσεις του Σώματος.
Στα εγκαίνια παρέστησαν  o αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμαν ατίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο Περιφειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο Γενικός Γραμματέας  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζαν. Φιιλιππάκος, ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΛ και ο αναπληρωτής Ευθ. Ανθόπουλος και Παν. Καρδαράς, εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης, πολλοί αξιωματικοί της αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού, αλλά και αρκετοί πολίτες.

Ο Ν. Τόσκας με παραπληγικούς

Νωρίτερα ο κ. Τόσκας περιόδευσε στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης και είχε συνομιλίες με εκθέτες και πολίτες. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συζήτηση που είχε με εκπροσώπους του Σωματείου Παραπληγικών, οι οποίοι του έθεσαν τα αιτήματά τους και ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα τα εξετάσει ευνοϊκά. Στη συνομιλία παραβρέθηκε και ο αν. Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΛ Πάνος Καρδαράς, που ζήτησε ενημέρωση για τα ίδια θέματα προκειμένου να τα διαβιβάσει στους αρμόδιους παράγοντες.