“Πνίγηκε” η Αθήνα από νυχτερινή καταιγίδα. Κλειστά σήμερα τα σχολεία.-

Καταρρακτώδης βροχή, που συνοδευόταν από κεραυνούς και αέρα έπληξε επί αρκετές ώρες την Αττική από το βράδυ της Πέμπτης με αποτέλεσμα ο όγκος του νερού να προκαλέσει σοβαρή συσσώρευση ακόμα και σε κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας και να προκληθούν προβλήματα κυκλοφορίας.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως από τις 23:15 διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Π. Ράλλη ως το ύψος της Χαμοστέρνας.
Το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έλαβε δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια, από όλη σχεδόν την Αττική και κυρίως από την Γλυφάδα, Βούλα, την λεωφόρο Ποσειδώνος και την Λ. Βουλιαγμένης, καθώς και από το κέντρο την Κυψέλη, κέντρο Αθήνας, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Αχαρνές.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής επίσης επιχείρησαν για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και στην Αίγινα.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής, σύμφωνα με απόφαση της Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, που ελήφθη σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.

Η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ακραίων καιρικών φαινομένων, και ισχύει για όλα τα σχολεία της Αττικής (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).