Ποτάμια σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Ζημιές στη Σιθωνία και παράσυρση αυτοκινήτων στην Τορώνη.

Έκλεισε και το πέρασμα του Γαλλικού ποταμού στη Σίνδο.

Αδιάκοπη βροχή επί δύο μέρες πέφτει στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια, να παρσυρθούν αυτοκίνητα και να εκκενωθούν κάμπινγκ στη Χαλκιδική.

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις του κόσμου, αλλά πολύ ισχυρά είναι τα καιρικά φαινόμενα στη Σιθωνία, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από τον Νέο Μαρμαρά, την περιοχή Αζάπικο, την Τορώνη και την Τριστινίκα, μέχρι το Πόρτο Κουφό. Ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Χαράλαμπος Στεργιάδης δήλωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς το φαινόμενο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ο όγκος του νερού είναι υπερβολικά μεγάλος και η πυροσβεστική κάνει διαρκώς αντλήσεις νερού. Σπεύδουμε με πολλά μηχανήματα στα σημεία όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα. Έχουμε ενημερώσει για την κατάσταση τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα, ενώ αναμένεται να γίνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Σιθωνίας για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αντίστοιχο αίτημα έχει υποβάλλει και ο Δήμος Νέας Προποντίδας, ωστόσο ελέγχουμε τα συμβάντα και σε αυτή την περιοχή» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στην περιοχή της Τορώνης τα νερά, που κατέβηκαν απ΄το βουνό μετέτρεψααν τους δρόμους σε ρέματα, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν αυτοκίνητα, ενώ σε όλη την παραλιακή ζώνη η θάλασσα θόλωσε και οι παραθεριστές έμειναν κλεισμένοι στα σπίτια.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων έκλεισε και το πέρασμα του Γαλλικού ποταμού στην περιοχή της Σίνδου.