“Πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατίας η Ελλάδα”, τονίζει ο Π. Καμμένος.-

Mε φίλους του Ιδρύματος Διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού «Μαρία Τσάκος», με έδρα το Μοντεβιδέο, συναντήθηκε, στο Πεντάγωνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Την αποστολή συνόδευε η διευθύντρια του Ιδρύματος Μαργαρίτα Λαριέρα και ο καθηγητής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Στράτος Παπαδημητρίου. Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στο χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:

«Η παρουσία σας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μας τιμά και μας συγκινεί. Αποδεικνύετε, έμπρακτα, ότι η καρδιά του Ελληνισμού χτυπά δυνατά, σε κάθε γωνιά της υφηλίου. Έλληνες είναι αυτοί που συμμετέχουν στη διάδοση της ελληνικής Παιδείας και ως Έλληνες σας υποδεχόμαστε εδώ. Ιδρύματα, όπως το δικό σας, αποτελούν πόλο συσπείρωσης όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και των “Ελλήνων κατ’ επιλογήν”, όπως αναφέρει συχνά η κ. Μαργαρίτα Λαριέρα τόσο στις ομιλίες της όσο και στην εκπομπή της στο ραδιόφωνο της Ουρουγουάης

Μέσα από την ανιδιοτελή πολιτιστική και επιμορφωτική σας δραστηριότητα -συνέχισε ο Π. Καμμένος- λειτουργείτε ως εκπρόσωποι του Ελληνισμού στο εξωτερικό, αλλά και ως υπερασπιστές των δικαίων του, των θεμελιωδών αξιών, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας. Με αυτό το θαυμαστό τρόπο καταφέρατε να διευρύνετε τις δραστηριότητες και τους ορίζοντές σας προς όλες τις κατευθύνσεις, να σας αγκαλιάσει ο λαός της Ουρουγουάης, μετουσιώνοντας το όραμα του καρδαμυλίτη ναυτικού και ιδρυτή του Ιδρύματος, Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου.

Παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε για τις δραστηριότητές σας και καμαρώνουμε, διότι τα δικά μας τέκνα, με τις επιτυχίες τους στην αλλοδαπή, συνεχίζουν να αποτελούν έναν αδιάψευστο μάρτυρα της ιστορικής πορείας του Ελληνισμού, των παραδόσεων και των ιδανικών της φυλής μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά, εδώ στην Ελλάδα, ότι η ομογένειά μας, αλλά και οι απανταχού φίλοι της, είναι o βασικός παράγοντας εθνικής ισχύος».

Και ο Π. Καμμένος συνέχισε: «Aπό τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες και κοινές αξίες που διέπουν τα έθνη μας. Περάσαμε δύσκολα τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση, αλλά η Ελλάδα αποτελεί «πυλώνα» σταθερότητας και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και συμβάλλει στην προώθηση της συνεργασίας και της ευημερίας των λαών της περιοχής μας.».