17.9 C
Thessaloniki
Κυριακή, Μάιος 19, 2019
Αρχική ΑΥΤΟΔΙOIΚΗΣΗ “Πόλεμος” στο Δήμο για τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ

“Πόλεμος” στο Δήμο για τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ


 Σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο διαχείρισης και τις αναθέσεις

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το θέμα των Δημητρίων, με τη διοίκηση Μπουτάρη να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους, μιλώντας για «λοιπούς επίδοξους», που «αθροίστηκαν ξωπίσω» των Εντάξει και θα «ξεροσταλιάζουν με το «αν εγώ ήμουν δήμαρχος» για πολλά ακόμη χρόνια»!

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης εξέδωσε και νέα ανακοίνωση, στην οποία αφενός επιτίθεται στο Σταύρο Καλαφάτη, κάνοντας λόγο για «χαμηλής έμπνευσης ατάκες» και «εμμονικές επαναλήψεις ξύλινου πολιτικού λόγου» και αφετέρου χαρακτηρίζει «πολιτικά εμπαθή και εκδικητική» την καταψήφιση του προγράμματος των «Δημητρίων» και βάζει στο κάδρο της επίθεσης και τους υπόλοιπους που καταψήφισαν.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με χαμηλής έμπνευσης ατάκες, σε συνδυασμό με εμμονικές επαναλήψεις ξύλινου πολιτικού λόγου, επιχειρεί ο κ. Καλαφάτης να συγκαλύψει την ανεπάρκεια ουσιαστικής «αντιπολίτευσης» απέναντι στη Διοίκηση Μπουτάρη.

Η πολιτικά εμπαθής και εκδικητική καταψήφιση του προγράμματος των «Δημητρίων» (ενώ ο προϋπολογισμός και η καλλιτεχνική επιτροπή είχαν εγκριθεί σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο) θα αποτελεί στίγμα και όνειδος για την παράταξη των «Εντάξει» και όσους αθροίστηκαν ξωπίσω της.

Ο θεσμός του παλαιότερου και μεγαλύτερου φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, τα «Δημήτρια», θα συνεχιστεί με επιτυχία παρά τις μικροπολιτικές αντιδράσεις όσων «εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς» στις ευθύνες τους απέναντι στην πόλη και στον κόσμο της δημιουργίας και του πολιτισμού.

Η «Πρωτοβουλία» και η Διοίκηση του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το έργο της αλλαγής της πόλης, για το οποίο τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, ενώ ο κ. Καλαφάτης και οι λοιποί «επίδοξοι» θα ξεροσταλιάζουν με το «αν εγώ ήμουν δήμαρχος» για πολλά ακόμη χρόνια.»

Καλαφάτης: Απόλυτο μηδέν

Απαντώντας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Για άλλη μία φορά η “Διοίκηση”, εξαπολύει επίθεση κατά των “Εντάξει”, επειδή τολμούν να ασκήσουν το ρόλο τον οποίο τους ανέθεσε η πόλη: Να αντιπολιτευθούν υπεύθυνα και με επιχειρήματα. Η “Διοίκηση”, η οποία αποδείχτηκε πως αντιπροσωπεύει ό,τι πιο παλιό υπάρχει, αντί να απαντήσει για ποιον λόγο προτιμά τις απευθείας αναθέσεις σε κάθε της δραστηριότητα, αντί να βρει καλλιτεχνικό διευθυντή για έναν ιστορικό θεσμό, όπως είναι τα “Δημήτρια”, αντί να πείσει τους ίδιους τους συμβούλους της να βρίσκονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να ψηφίσουν τις προτάσεις της, προσπαθεί να συνεχίσει αυτό που μόνον γνωρίζει: Να βρει μια καλή ατάκα για τα socialmedia.

Όσο για την απειλή ότι “θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το έργο της”, της επισημαίνουμε ότι ως τώρα το έργο της περιορίζεται στην πλήρη απουσία της από τα σημαντικά και η απόδοσή της μπορεί να περιγραφεί με δύο, μόνον λέξεις: Απόλυτο μηδέν».

 Σοβαρές καταγγελίες Αβραμόπουλου

 Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδρυτικό στέλεχος της “Πρωτοβουλίας” Παναγιώτης Αβραμόπουλος με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριαμό στο FACEBOOK προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο διαχείρισης των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ και εξηγεί τη στάση του.
Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Ubi dubium ibi libertas*
Αντιπαρέρχομαι σημερινές «ανακοινώσεις της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης».
Ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» (και όχι «αποστασιοποιημένος σύμβουλος της συμπολίτευσης που επιζητά πολιτική επιβίωση» -πόσο αισχρές κουβέντες αλήθεια!), αγανακτώ αλλά προτιμώ να μην εμπλακώ σε διενέξεις ευτελούς επιπέδου.
Αντί άλλου σχολίου, θα θυμίσω δύο μόνο προτάσεις από το πρόγραμμα της παράταξης που καυτηρίαζαν τις πρακτικές προηγουμένων διοικήσεων:
Α. «Τα Δημήτρια ίσως είναι ο μοναδικός θεσμός στον κόσμο που δεν έχει καλλιτεχνικό διευθυντή και περιορίζεται στη φιλοξενία καλλιτεχνικών σχημάτων χωρίς να παράγει τίποτα.»
Β. «Τα Δημήτρια διεκπεραιώνονται σήμερα από ανθρώπους που χειρίζονται μεγάλα κονδύλια γραφειοκρατικά και με πλήρη αδιαφάνεια.»

Εχθές, προειλημμένες αποφάσεις, απευθείας αναθέσεις έργων, δαπάνες για αμοιβές ξένων και ελληνικών καλλιτεχνικών εταιρειών κ.λπ. ήρθαν προς ψήφιση με μία ασαφή και γενικόλογη εισήγηση.
Ήρθαν προς ψήφιση στην τελευταία συνεδρίαση του καλοκαιριού και πριν το δημοτικό συμβούλιο διακόψει τη λειτουργία του, ενώ ο χρόνος διεξαγωγής των Δημητρίων είναι γνωστός και σταθερός.
Ήρθαν προς ψήφιση σε ένα δημοτικό συμβούλιο παρωδία, με τους ΜΙΣΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ της παράταξης που διοικεί το δήμο ΑΠΟΝΤΕΣ. Προφανώς, ως απόντες δεν συμμετείχαν και δεν ψήφισαν.
Ποσά της τάξης των 500.000 ευρώ (αυτός περίπου είναι ο προϋπολογισμός των Δημητρίων), τα οποία στη σημερινή εποχή είναι δυσθεώρητα, ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να τα ψηφίζω χωρίς εμπεριστατωμένη γνώση και δυνατότητα ελέγχου.

Το ίδιο έπραξα εχθές και για θέμα που αφορούσε την ψήφιση κονδυλίου ύψους 866.000 ευρώ στον τομέα της Καθαριότητας -θέμα για το οποίο ζήτησα πλήρεις και σαφείς διευκρινίσεις. Σε αυτό πρόκειται να επανέλθω με γραπτά ερωτήματα προς τους αρμόδιους παράγοντες και τις υπηρεσίες.
Για όλα τα παραπάνω, έχω τα τελευταία χρόνια απευθυνθεί κατ’ επανάληψη, τόσο προφορικά όσο και γραπτά, στον ίδιο τον Δήμαρχο και τα όργανα διοίκησης του δήμου.
Για να τελειώσει και αυτό το παραμύθι και να μην «κάνουμε κύκλο τη νύχτα και μας κατακαίει η φωτιά».

*Όπου αμφισβήτηση εκεί ελευθερία.

 

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΘΛΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δεν έχει πάτο αυτό το πηγάδι;
Είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ (ό,τι και αν συμβεί, ό,τι και αν γραφτεί από εδώ και μπρος) που ασχολούμαι με το ΑΘΛΙΟ παιχνίδι συνεχών ανακοινώσεων που ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.
Το κάνω διότι, για ακόμη μία φορά, μέσω νεότερης «Ανακοίνωσης της Διοίκησης (;)» εκτοξεύονται ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ που επιχειρούν ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
Κάποιοι θεωρούν ότι, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΣΜΟ του Δήμου Θεσσαλονίκης, μπορούν να συντάσσουν και να δημοσιεύουν κείμενα τόσο ΕΥΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ με ΑΙΣΧΡΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ.
Είναι ΝΟΣΗΡΟ αυτό που συμβαίνει.
Είναι ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟ.
Αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί πού ταυτίζουν την πόλη με τον εαυτό τους και από πού αντλούν αυτό το δικαίωμα;
Αναρωτιέμαι γιατί δεν αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπουτάρης ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ;
Η πόλη και ο δήμος ως οργανισμός έχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα που παραμένουν άλυτα. ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΑ!