Σήμερα η έναρξη συνομιλιών για την Γ΄αξιολόγηση. Με τον Χουλιαράκη οι συναντήσεις-

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση. Πρόκειται για την πρώτη φάση των συζητήσεων οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως το τέλος της εβδομάδος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στις δύο διαδοχικές συναντήσεις της Δευτέρας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, στο επίκεντρο θα βρεθούν δημοσιονομικά θέματα.

Στόχος είναι να κλείσει ο κύριος όγκος των προαπαιτουμένων έως το Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου, ώστε να είναι εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το τέλος του έτους, ενώ μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης βρίσκεται η διανομή του κοινωνικού μερίσματος από την υπεραπόδοση των εσόδων.

Σχεδιάζεται το ύψος και οι κατευθύνσεις του κοινωνικού μερίσματος και όχι η διαχείριση των συνολικών πλεονασμάτων, σε συμφωνία πάντα με τους θεσμούς, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στη Real Νews, και προσθέτει ότι οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό.

Στη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει τα μέτρα για το κοινωνικό μέρισμα