ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Η ΥΦΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΣ

Aπό την ορεινή Ξάνθη ξεκίνησε σήμερα την επίσκεψη της κ Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στα έργα που υλοποιεί το ΔΣΣ στην περιοχή της Θράκης και έχουν απήχηση στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής. Η κ Τσαρουχά συνοδευόταν από τον αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδη Σεφανή και τον διοικητη του ΔΣΣ Στρατού Γιώργο Καμπά

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, η ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, συνοδευόμενη από τον Α/ΓΕΣ Αντγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Δκτη Δ΄ΣΣ Αντγο Γεώργιο Καμπά επισκέφτηκε  χωριά της ορεινής Ξάνθης, όπου έχουν υλοποιηθεί έργα συντήρησης οδοποιίας και σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων από το Δ΄ Σώμα Στρατού.

Πιο συγκεκριμένα χθες το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εχίνου Ξάνθης, η ηγεσία του Στρατού  παρακολούθησε την θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ. Ξάνθης ο οποίος μίλησε για την σημαντική ύπαρξη των Ενόπλων Δυνάμεων, με αφορμή και την επικείμενη ημέρα εορτής (21 Νοεμβρίου, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου) αλλά και στην ειρηνική συμβίωση μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, με αφορμή την επίσκεψη αυτή στην Ορεινή Περιοχή της Ξάνθης.

Επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Γλαύκης και στο στρατόπεδο δυνάμεων καταδρομών

Επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Γλαύκης και στο στρατόπεδο δυνάμεων καταδρομών

Ακολούθησε η Γλαύκη και ειδικότερα το Δημοτικό Σχολείο του οικισμού, όπου μαθητές και μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό άνοιξαν το σχολείο για να τους υποδεχθούν, να τους κεράσουν και να τους πουν και…ένα ποίημα. Φυσικά δεν έλειψαν τα αναμνηστικά δώρα που πρόσφεραν άπλετο χαμόγελο στους μικρούς μας φίλους. Λίγο αργότερα, επισκέφθηκαν λίγο μεγαλύτερους μαθητές στο φροντιστήρι της περιοχής, οι οποίοι τους καλωσόρισαν και μίλησαν μαζί τους και για τα «πανεπιστημιακά» τους σχέδια.

Φυσικά απο την περιοδεία, δεν έλειψε και μια στάση (όπου πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση απο την Υφυπουργό και τον Αρχηγό του ΓΕΣ) στο Στρατόπεδο «Υποστρατήγου Δημητρίου Παπαποστόλου». Εκεί, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις συναντούν τις Δυνάμεις Καταδρομών και τους «πρασινομπερέδες».

Με παραδοσιακές στολές οι μαθήτριες στο νηπιαγωγείο της Μύκης

Τελευταίος σταθμός η Μύκη. Εκεί τόσο η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού επισκέφθηκαν και γνώρισαν τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου της Μύκης. Οι μικρούλες μαθήτριες, ντυμένες με τις παραδοσιακές τους στολές, υποδέχθηκαν τους επισκέπτες και πήραν δώρα για κορίτσια και αγόρια, τα οποία ωστόσο δεν ήταν εκεί, αφού η Κυριακή στο χωριό είναι μέρα δουλειάς και οι…άντρες βοηθούν τους γονείς στις δουλειές του σπιτιού.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας η γειτονική Κομοτηνή

Επόμενος σταθμός της περιοδείας η γειτονική Κομοτηνή

Η κ. Τσαρουχά έφτασε στην Κομοτηνή στη μια και μισή το μεσημέρι στον οικισμό του Κάλχα, για να δει από κοντά τους κατοίκους της περιοχής άλλα και τά έργα που έχει πραγματοποιήσει στον οικισμό ο λόχος μηχανικού της ΧΧΙ ΤΘΤ. Πρόκειται για έργα αποχετευτικά που έσωσαν την περιοχή από τις πλημμύρες, ενώ κατασκευάστηκαν εντελώς δωρεάν από τους μηχανικούς και τους στρατιώτες του μηχανικού της ΧΧΙ ΤΘΤ. Τα έργα αυτά αν τα υλοποιούσε ο δήμος Κομοτηνής δήλωσε ο διοικητής του ΔΣΣ θα κόστιζαν 400.000 ευρώ ενώ τώρα ο δήμος αγόρασε μόνο τα υλικά.

Κατά την επίσκεψη της κας Τσαρουχά στον οικισμό του Κάλχαντος συνοδευόταν και από τον διοικητή της ΧΧΙ ΤΘΤ Λάζαρο Καμπουρίδη και τον διοικητή της 29ης ταξιαρχίας Πεζικού Γιώργο Χατζηγεωργίου με τους οποίους η υφυπουργός παρακολουθησε και ασκηση των εθνοφυλάκων στην περιοχή Αμπελώνας (οι εθνοφύλακες ανήκουν στην 29η ταξιαρχία).