Σε χλιδάτη βίλα ο Πούτιν για διακοπές και αναψυχή.- Κοντά στα σύνορα με Φινλανδία.-

Μια χλιδάτη βίλα χρησιμοποιεί ως τόπο διακοπών και αναψυχής ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Η έπαυλη βρίσκεται στο νησί Lodochny βόρεια της Ρωσίας, 12 μίλια μακριά από τα σύνορα με τη Φινλανδία. Η βίλα ονομάζεται Villa Sellgren και είχε χρησιμοποιηθεί το 1987 ως σκηνικό για ένα σοβιετικό φίλμ για τον Σέρλοκ Χολμς.

Το σπίτι χτίστηκε το 1913 από τον διάσημο Φινλανδό αρχιτέκτονα  Uno  Ullberg.. Το 2010 άρχισε η ανακαίνιση, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια επέκταση. Τυπικά, η βίλα ανήκει σε στενό φίλο του Ρώσου προέδρου, αλλά ντόπιοι υποστηρίζουν ότι ανήκει στον ίδιον τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού στο νησί συχνά εμφανίζονται βαριά οπλισμένοι άνδρες ασφαλείας και αξιωματικοί της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας, εμποδίζοντάς τους να πλησιάσουν.

Σημειώνεται ότι παλαιότερα το δάσος στο νησί ήταν προστατευόμενη περιοχή, ωστόσο αποχαρακτηρίστηκε πριν λίγα χρόνια για να κατασκευαστεί ένα «θέρετρο». Οι ντόπιοι καταγγέλλουν ότι έχει κατασκευαστεί ελικοδρόμιο στο νησί ενώ τους έχε απαγορευτεί πλήρως η είσοδος. «Μάλιστα, έχει τοποθετηθεί ραντάρ στην παραλία για να εντοπίζονται τυχόν δύτες που προσπαθούν να βγουν στις ακτές», έγραψε κάποιος.

Φήμες λένε ότι ο Ρώσος πρόεδρος επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο την έπαυλη, η οποία είναι περιφραγμένη με έναν φράκτη τριών μιλίων.

Πηγή:DAILY MAIL