Σημαντικές επισκέψεις στο πλοίο – μουσείο “Γ. ΑΒΕΡΩΦ”. Ο Ρώσος πρόξενος και μέλη της οικογένειας Σαββίδη με τον Π. Καρδαρά.-

Αυξημένη δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία και της εδώ παραμονής του θρυλικού θωρηκτού “Γ. ΑΒΕΡΩΦ”, καθώς γνωστά πρόσωπα της πόλης και ξένοι επίσημοι επισκέπτονται το πλοίο – μουσείο.
Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλει και η διοίκηση του Ο.Λ.Θ., που πρόσφατα επισκέφθηκε το θωρηκτό για να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάστασή  του. Το μέλος της Διοίκησης του ΟΛΘ Πάνος Καρδαράς εισηγήθηκε και το θέμα της μερικής συντήρησης και του καθαρισμού του”Γ. ΑΒΕΡΩΦ” με δαπάνη του Οργανισμού.
Χθες ο κ. Καρδαράς είχε σειρά συναντήσεων και επισκέψεων στο ιστορικό σκάφος.
Αρχικά συνόδευσε τον Πρόξενο της Ρωσίας Aleksandr Shcherbakov, με τον οποίο μίλησαν και για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Αμέσως μετά συναντήθηκε με την οικογένεια Σαββίδη, τους αδελφούς του Ιβάν, τον Παύλο με την σύζυγό του και τον Γιώργο, με τους οποίους ξεναγήθηκαν στο ιστορικό θωρηκτό και αμέσως μετά ακολούθησε γεύμα, με τη συντροφιά και του δικηγόρου Αλέξανδρου Κιτικίδη και του διευθυντή  του Kitchenbar Αντώνη Σταυρίδη.
Οι αδελφοί Πάυλος και Γιώργος Σαββίδης με τον Πάνο Καρδαρά, τον Αλ. Κιτικίδη και  άλλα μέλη της συντροφιάς στο Kitchenbar
Έτσι δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν γενικότερα θέματα, αλλά να γίνει μια ιδιαίτερη αναφορά στην τιμή, που απολαμβάνει αυτές τις μέρες η Θεσσαλονίκη με την παρουσία του θρυλικού πλοίου στο λιμάνι της.