Στα άκρα η κόντρα Μπουτάρη με Αβραμόπουλο και Κουράκη.- “Έχει ανάγκη προστασίας” απαντά ο ένας. “Να αφήσει τις …Μπουταριές” λέει ο άλλος.-

Μεγαλώνει συνεχώς το χάσμα ανάμεσα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στα ιδρυτικά στελέχη της “Πρωτοβουλίας” Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη μετά τις τελευταίες κατηγορίες, που εξαπολύθηκαν και από τις δύο πλευρές και τα σκληρά λόγια με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, αλλά και τις τακτικές των τελευταίων μηνών.

Ο κ. Μπουτάρης αρχικά εξαπέλυσε επίθεση κατά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη και στη συνέχεια περιέλαβε τους άλλοτε στενούς του συνεργάτες και πλέον αποστασιοποιημένους από την «Πρωτοβουλία», Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη, λέγοντας: «Μόνο θλίψη μου προκαλεί το θέαμα και από την αντιπολίτευση και από τους αποστασιοποιημένους της δικής μας παράταξης. Τα Χριστούγεννα θέλουμε δεν θέλουμε, θα τα κάνουμε».

“Δεν φορούν παντελόνια”

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως υπάρχει «μια υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Καλαφάτη και έτσι λειτουργεί το σύστημα. Αλλιώς δεν θα ζητούσαν κάθε τόσο ονομαστική ψηφοφορία».     Πρόσθεσε, μάλιστα,  πως «ο καθένας για δικούς του λόγους κάνει αντιπολίτευση. Άλλους λόγους έχει ο Αβραμόπουλος, άλλους ο Κουράκης, άλλους ο Αρβανίτης. Δεν είναι καν ομαδοποιημένοι και δεν φορούν παντελόνια. Θα μπορούσαν να αποστασιοποιηθούν πλήρως και να πουν:  «Δεν θέλουμε να είμαστε στην Πρωτοβουλία». Το ότι ίδρυσαν την Πρωτοβουλία δεν σημαίνει ότι και οι ίδιοι δεν την καταστρέφουν. Εγώ έδωσα σε Αβραμόπουλο και Κουράκη συγκεκριμένες ευθύνες και δεν τις δέχτηκαν. Στην τελική, δήμαρχος είμαι εγώ. Δεν είμαι ούτε αυταρχικός, ούτε τίποτα. Απλά εάν δεν γίνει κάτι στην πόλη, θα λένε «ο Μπουτάρης δεν τα έκανε καλά»».
Ο δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα στα επιμελητήρια, τους εμπορικούς συλλόγους και τους καταστηματάρχες της πόλης να συμβάλουν και αυτοί, από την πλευρά τους, στη δημιουργία της εορταστικής ατμόσφαιρας στην πόλη.
Ερωτηθείς για το σχόλιο του Ανδρέα Κουράκη,  πως η απομάκρυνσή του από την ομάδα εργασίας για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό αποτελεί «πράξη εκδίκησης»,  ο κ. Μπουτάρης είπε: «Ζει στον κόσμο του και ας συνεχίσει να ζει. Μόνιμα ήταν ο Κουράκης πνεύμα αντιλογίας».
«Δεν δίνω σημασία σε αυτά που λέει ο Ζέρβας», ήταν το σχόλιο του κ. Μπουτάρη για πρόσφατη δήλωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα στο «Πρακτορείο 104,9Fm» πως ο δήμαρχος βαριέται και αυτό φαίνεται στο έργο της διοίκησης.

 Π. Αβραμόπουλος: Δεν μπορώ να πάρω σοβαρά τα λόγια του Γ.Μπουτάρη

«Δυστυχώς, μόνο λύπηση μπορούν να μου προκαλέσουν τα χυδαία ξεσπάσματα ενός ανθρώπου που παραληρεί» σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, για τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”.
«Όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν του απηύθυνα προσβλητικά το λόγο -ούτε ιδιωτικά ούτε δημόσια. Ακόμη και στις χειρότερες στιγμές του. Ακόμα και όταν είχε βίαια ξεσπάσματα απέναντι στους ανθρώπους. Αντιθέτως, προσπαθούσα τις περισσότερες φορές να …μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τα λόγια του ούτε και να οργιστώ μαζί του» αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook ο κ.Αβραμόπουλος και συνεχίζει:

“Πώς να θυμώσεις με κάποιον που χάνει πλέον τον αυτοέλεγχο και τη σοβαρότητά του.
Δεν θέλω ούτε να αντιπαρατεθώ μαζί του ούτε και να του απαντήσω –τι να πεις σε κάποιον που αδυνατεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των προβλημάτων της πόλης και ξεσπάει κάθε τόσο, προσβάλλοντας ανθρώπους. Στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Γ. Μπουτάρης, πιστεύω ότι έχει κυρίως ανάγκη προστασίας και ίσως αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους όσοι βαυκαλίζονται ότι αποτελούν το …στενό του κύκλο.
Εκείνο, όμως, που είναι πραγματικά στενάχωρο είναι ότι η Θεσσαλονίκη ταλαιπωρείται και πνίγεται στα προβλήματά της. Ας μιλήσουμε επιτέλους για αυτά και ας προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την παρακμή”.

Α. Κουράκης: Εχει χάσει την ψυχραιμία του ο Γιάννης Μπουτάρης

«Τρεισήμισι χρόνια μετά τις εκλογές του 2014 ο Γιάννης Μπουτάρης, μπροστά στην διαφαινόμενη πλέον παταγώδη και οδυνηρή αποτυχία της δεύτερης δημαρχιακής του θητείας, έχει χάσει την ψυχραιμία του και καταφεύγει σε θεωρίες συνωμοσίας και ενδυματολογικές αναφορές» σχολιάζει ο δημοτικός σύμβουλος και τέως αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο “Πρακτορείο 104,9FΜ”.
O κ. Κουράκης σε ανάρτηση του στο facebook αναφέρει πως ο δήμαρχος «θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι απομένει ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι τις εκλογές του 2019 που είναι κρίσιμος για την πόλη και οι συμπολίτες μας έχουν πολλά προβλήματα, από την καθαριότητα και την άναρχη κατάληψη του δημόσιου χώρου, μέχρι το κυκλοφοριακό, τα έργα υποδομής και την αποτελεσματική διοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, προβλήματα που έχουν βαλτώσει και αναζητούν εναγωνίως λύσεις».
Η ανάρτηση καταλήγει: «Θα συνιστούσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, να αφήσει κατά μέρος τις… Μπουταριές και να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με τα θεσμικά του καθήκοντα, τα οποία δυστυχώς φαίνεται ότι έχει εγκαταλείψει, όπως έχει εγκαταλείψει και την Δημοτική μας Παράταξη της οποίας τον θάνατο ο ίδιος δημόσια έχει εξαγγείλει»

Στ. Καλαφάτης: Ο δήμαρχος βλέπει τα …φαντάσματα των Χριστουγέννων

«Ο δήμαρχος που δεν έχει καταφέρει να στήσει ούτε ένα Χριστουγεννιάτικο δένδρο επί επτάμισι χρόνια, άρχισε να βλέπει τα… φαντάσματα των Χριστουγέννων. Ας ασχοληθεί με την -υπό διάλυση- παράταξή του κι ας αφήσει κατά μέρος τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια» δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο “Πρακτορείο 104,9Fm” για «υπόγεια συνεννόηση» της αντιπολίτευσης με τους αποστασιοποιηθέντες δημοτικούς συμβούλους.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ