10.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, Μάρτιος 22, 2019
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνέντευξη Π. Καμμένου στη ΔΕΘ: “Οι ΑΝΕΛ δεν είναι αποθήκη απατημένων πολιτικών”.-...

Συνέντευξη Π. Καμμένου στη ΔΕΘ: “Οι ΑΝΕΛ δεν είναι αποθήκη απατημένων πολιτικών”.- Τα κύρια σημεία.-

“Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι αποθήκη απατημένων πολιτικών, ώστε να έρχονται σε εμάς, όταν φεύγουν από το δικό τους κόμμα”, τόνισε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου, που έδωσε σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 82η ΔΕΘ.
Για το ίδιο θέμα ο κ. Καμμένος πρόσθεσε:

“Δεν γίνεται να εισέρχεται όποιος οδηγείται εκτός κόμματος. Αρκετούς «φτιάξαμε» κατά της διάρκεια της ζωής των ΑΝΕΛ. Κάναμε βουλευτές, υπουργούς, κάποιοι ζητούν να γυρίσουν πίσω, κάποιοι μας εγκατέλειψαν στα δύσκολα. Δεν πρόκειται να πάρουμε πολιτικούς που είναι «άστεγοι». Αν θέλουν πιο υγιή χώρο, είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε. Καλοδεχούμενοι όσοι πιστεύουν σε μας.”

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε:
Για φασισμό και ακροδεξιά

Φασιστικό είναι αυτό που προσπαθούν να οδηγήσουν τους ΑΝΕΛ στον χώρο της ακροδεξιάς. Οι ΑΝΕΛ ανήκουν στο πατριωτικό κέντρο. Εγώ δεν είμαι στη ΝΔ του Βορίδη και του Γεωργιάδη. Είμαστε ένα κεντρώο πατριωτικό κόμμα που χωράμε όλοι όσοι δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα. Δεν είμαστε εκπρόσωποι εταιρειών για να περιφερόμαστε ανά γραφείο δημοσίων σχέσεων. Συγκρουστήκαμε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Για τη Νέα Δημοκρατία

Οι ανακοινώσεις της ΝΔ ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι νεοδημοκράτες προσαρμόζονται στους ακραίους, αντί να συμβαίνει το αντίθετο. Η ΝΔ έχει φύγει από την μετριοπάθεια που αγκάλιαζε τον μεσαίο χώρο. Έχει… Αδωνοποιηθεί η ΝΔ.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» που του αποδίδουν κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες βρίσκονται από την ίδρυση τους στον πατριωτικό κέντρο και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία. «Νομίζω ότι φασιστικό είναι να προσπαθούν να οδηγήσουν τους Ανεξάρτητους Ελληνες στον χώρο της ακροδεξιάς. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες βρίσκονται από την ίδρυση τους στο χώρο του πατριωτικού κέντρου, που προήλθε από στελέχη της Ν.Δ. τα οποία ακολουθούσαν τη γραμμή του Κώστα Καραμανλή, που δεν συνεργάζεται με τα άκρα. Της Ν.Δ που δεν μπορούσε να έχει στις τάξεις της τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη και τον κ. Γεωργιάδη. Από αυτή τη Ν.Δ προέκυψαν τα στελέχη των ΑΝΕΛ και από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Χωράνε όλοι αυτοί που δεν συνεργάζονται με τα άκρα και δεν θα συνεργαστούμε ποτέ με τα άκρα. Δεν είμαστε εκπρόσωποι εταιριών για να περιφερόμαστε ανά γραφείο δημοσίων σχέσεων και να εκπροσωπούμε συγκεκριμένα συμφέροντα. Συγκρουστήκαμε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Για τις επιθέσεις που δέχεται από στελέχη της Ν.Δ σχολίασε πως «όταν τα τσίρκο δεν δουλεύουν καλά, βάζουν τους κλόουν να βωμολοχούν» και συνέχισε: «Λυπάμαι πολύ για ανακοινώσεις της Ν.Δ. οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντί οι ακροδεξιοί που έβαλε ο κ. Σαμαράς στη Ν.Δ να προσαρμοστούν στη Ν.Δ, αρχίζουν και προσαρμόζονται οι νεοδημοκράτες στους ακραίους». Μίλησε ακόμα για περιπτώσεις «ακραίας σύμπτωσης με επιχειρηματικά συμφέροντα» και σημείωσε: «Εδώ έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν γίνει ατζέντηδες επιχειρηματιών. Αυτά δεν συνέβαιναν ποτέ στη Νέα Δημοκρατία. Εχει αδωνοποιηθεί και γι αυτό έχει απομονωθεί». Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν είχε επικοινωνία με τον βουλευτή της Ν.Δ Γιάννη Τραγάκη, ούτε με τον γιο του Παναγιώτη και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν πρόκειται να μετατραπούν σε «αποθήκη αστέγων επαγγελματιών της πολιτικής».

Για ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστερά

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι συμφωνεί με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της Ν.Δ., αλλά ο ίδιος θα μπορούσε να συνεργαστεί με την «πραγματική σοσιαλδημοκρατία».Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο πολιτικός χάρτης μετά τα μνημόνια άλλαξε. Αυτό είναι αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ του σήμερα έχει ταυτόσημες απόψεις με τους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ. Οι έχοντες την ταμπέλα της σοσιαλδημοκρατίας έχουν περάσει δεξιά.

Ο κύριος Θεοδωράκης, ο κ. Λοβέρδος εκφράζουν νεοφιλελεύθερες θέσεις. Η πραγματική κεντροαριστερά μπορεί να συνυπάρχει μαζί μας.

Οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ένας σεβόμενος τον άλλον προχωράμε με κοινό κυβερνητικό έργο. Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του, θα μπορούσε πχ να είχε προχωρήσει στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό.
Για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο κ. Καμμένος είπε ότι εκφράζει απόλυτα τους ΑΝΕΛ και τόνισε: «Χαιρόμαστε που έχουμε υπουργό Εξωτερικών τον Νίκο Κοτζιά. Μας εκπροσωπεί απόλυτα. Βλέπω τις μάχες που δίνει στο εξωτερικό. Είναι από τους καλύτερους υπουργούς που έχουν περάσει, διαπραγματεύεται μόνο για την πατρίδα και κάνει εξωτερική πολιτική πάνω από το τραπέζι».

Για την Eldorado

Θέλουμε επενδύσεις. Δεν γίνεται όμως να ρισκάρουμε όλο το Αιγαίο. Με δύο σταγόνες κυανίου, τελείωσε! Μακάρι να έκαναν επένδυση που δεν θα οδηγούσε σε οικολογική καταστροφή. Δεν συνάδει ούτε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Έχουν καταστρέψει τη μισή Αφρική με τέτοιες επενδύσεις.

Για τα περί ανασχηματισμού

Τον ανασχηματισμό τον κάνει μόνο ο πρωθυπουργός, Εκείνος αποφασίζει. Το υπ. Άμυνας είναι ένα υπουργείο που σε αυτή την περίοδο, με τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στη Μεσόγειο, απαιτεί να υπάρχει ηρεμία, συνεργασία, προετοιμασία και πρωτοβουλίες.

Η παρουσία μου εκεί αυτή τη στιγμή πιστεύω πως έχει προσφέρει στην κυβέρνηση αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Αν μου ζητήσει κάτι άλλο, είμαι στη διάθεσή του να βοηθήσω.

Για ΕΝΦΙΑ και φόρους

Αδικος και αντισυνταγματικός νόμος. Εμείς τον βρήκαμε σαν προϋπόθεση από τους δανειστές. Στόχος μας η αποφορολόγηση. Οι Έλληνες πληρώνουν γιατί κάποιοι τα άρπαξαν. Θα τους τσακίσουμε.

Για  Σκόπια και Αλβανία

Ως προς το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζήτησε να περιμένουμε πρώτα να δούμε πού θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ξεκαθάρισε, πάντως, πως αν βρεθεί λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό ο ίδιος δεν θα την ψηφίσει, καθώς παραμένει πιστός στη θέση που είχε διατυπωθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αν αλλάξει αυτή η θέση, τότε θα πρέπει ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος να καλέσει νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα, είπε.

Σε ερώτηση για τις κινήσεις της Αλβανίας σε βάρος της ελληνικής μειονότητας παρατήρησε πως το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η διεθνής απομόνωση των Τιράνων.
Για τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είπε ότι είναι πολιτικά ξεκάθαρη, έντιμη και οι διαφωνίες τους διατυπώνονται δημοσίως. «Άριστη» χαρακτήρισε και τη συνεργασία του με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.
Για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) ο κ. Καμμένος πρότεινε τη λύση της λειτουργίας με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) με τη συνεργασία των εργαζομένων, στους οποίους μπορεί να δοθεί και ένα μέρος μετοχών.

Για άμυνα και ασφάλεια

Εξοπλιζόμαστε με νέα μέσα, στο επίπεδο που μπορούμε και με τις διεθνείς συνεργασίες μας έχουμε δημιουργήσει μια ασπίδα στα εθνικά μας συμφέροντα. Όσοι προκαλούν θα λαμβάνουν την απάντησή τους.

Για το Προσφυγικό

Μια χώρα εν μέσω κρίσεων έδωσε τροφή και στέγη σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Είτε είναι πρόσφυγες είτε είναι άνθρωποι που τους εκμεταλλεύονται τα κυκλώματα διακίνησης. Δεν έχουν απειλήσει καμία τοπική κοινωνία, ούτε έχουν δημιουργήσει προβλήματα θρησκευτικού χαρακτήρα.

Για το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Αναφερόμενος στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης τόνισε πως «ξαναζωντάνεψε»: «Πήρε πάλι μορφή με πολλές πρωτοβουλίες. Ασχολείται σοβαρά με τα θύματα των επενδύσεων. Επιταχύνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Ο υπουργός Άμυνας έκανε αναφορά στις επενδύσεις που έρχονται από ομογενείς και στην παρουσία της χώρας στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας: «Σε λίγα χρόνια αλλάξαμε την άποψη για την Ελλάδα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αύξηση του τουρισμού, και στις επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα. Αποκάλυψε πως οι ΑΝΕΛ έχουν ετοιμάσει πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, την οποία θα γνωστοποιήσουν σε άλλη συνέντευξη Τύπου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ