Τάσος Τζήκας Πρόεδρος ΔΕΘ : Η μένουν και οι άλλοι ή φεύγω και εγώ. Θαρραλέα εξήγηση !

“Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Προυπόθεση για να συνεχίσω είναι η παραμονή της ίδιας διοικητικής ομάδας, που έφερε τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων,στη ΔΕΘ HELEXPO.”

Αυτό έγραψε σε ανάρτησή του στο FACEBOOK ο Πρόεδρος της ΔΕθ-HELEXPO Τάσος Τζήκας, απαντώντας στα σενάρια, που αναφέρονταν σε δική του παραμονή στο τιμόνι του Εθνικού Εκθεσιακού Φορέα, αλλά σε ενδεχόμενη αντικατάσταση του Διευθύνοντος Συμβούλου Κυριάκου Ποζρικίδη και άλλων μελών της διοίκησης.

Η απάντηση αυτή του κ. Τζήκα χαιρετίστηκε από παράγοντες της πόλης, που τόνιζαν ότι είναι μια στάση, που τιμά τον Πρόεδρο της ΔΕΘ, διότι αναγνωρίζει και στους συνεργάτες του το μερίδιο της επιτυχίας των τελευταίων χρόνων, αποτελεί δε και μια θαρραλέα εξήγηση απέναντι σε όσους έχουν στο μυαλό τους αλλαγές σε διοικήσεις με κομματικά ή άλλα κριτήρια.

Η συζήτηση για πιθανές αλλαγές στη ΔΕΘ – HELEXPO άρχισε ύστερα από την συνέντευξη τύπου που έδωσε προ ημερών η υφυπουργός Μκεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά, που τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της θητείας της σημερινής διοίκησης, η οποία είχε παραταθεί έως και την 31η Αυγούστου, θα υπάρξουν αλλαγές

Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι η ΔΕΘ δεν ανήκει στο δημόσιο και επομένως δεν μπορεί να γίνει προκήρυξη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η απόφαση ανήκει στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Η ίδια, όπως είπε, ζήτησε από τους φορείς της πόλης να στείλουν τις προτάσεις τους στο υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης και στη συνέχεια θα αποφασίσουν τα αρμόδια υπουργεία για το ποιος θα συμπληρώσει το διοικητικό δίδυμο της ΔΕΘ. Μέχρι να οριστεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του το υπάρχον.