Τουρκικά σκάφη έθεσαν σε κίνδυνο Έλληνες λιμενικούς και μετανάστες.- Έφτασαν ανοιχτά της Μυτιλήνης.-

Ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά Τούρκων μελών πληρωμάτων σκαφών της ακτοφυλακής σημειιώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος βγήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και περισυνέλεξε μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος. Αφού οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος πήραν στο σκάφος όλους τους μετανάστες, έδεσαν το φουσκωτό στην πρύμνη του περιπολικού πλοιαρίου και άρχισαν να το ρυμουλκούν προς το Λιμάνι της Μυτιλήνης.

Την ώρα εκείνη εμφανίστηκαν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, τα οποία μπήκαν στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο και προχώρησαν σε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα όλοι οι επιβαίνοντες.

Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος έδειξαν απόλυτη ψυχραιμία και ενημέρωσαν αμέσως την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, συνεχίζοντας παράλληλα την πορεία τους προς το Λιμάνι της Μυτιλήνης. Τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνέχιζαν να παρενοχλούν το ελληνικό σκάφος, φθάνοντας μέχρι και έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης.