Το έργο του Πάνου Καρδαρά στον ΟΛΘ, η στήριξη υπηρεσιών – φορέων και οι προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου

Μέσα από μια σημαντική θέση στο Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ), τα προηγούμενα χρόνια ανέπτυξα πολύμορφη δραστηριότητα, που μου δίνει το δικαίωμα και την δυνατότητα να εκφράσω την πρόβλεψη ότι ανοίγεται μια νέα προοπτική ανάπτυξης για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο, που θα επηρεάσει σημαντικά και θα ωφελήσει συνολικά την πόλη μας και όλη την Βόρεια Ελλάδα, σε πολλούς και σημαντικούς τομείς.

Κατά την διάρκεια της θητείας μου στην διοίκηση του Ο.Λ.Θ κατάφερα να προωθήσω σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες τελικά υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Οργανισμό.

Αρχικά ως μέλος του ΔΣ Ο.Λ.Θ. και μετέπειτα ως Αναπλ. Αντιπρόεδρος θέλησα και τελικά κατάφερα με ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ να ενισχύσουμε το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με τα παρακάτω:

 • Σε συνεννόηση με τον τέως Διευθυντή Άμεσης Δράσης της ομάδας ΔΙΑΣ κ. Ντελή Στυλιανό ανανεώθηκε η σύμβαση παραχώρησης του χώρου εκπαίδευσης για τους Άντρες της ΕΛΑΣ στον λιμένα Θεσσαλονίκης. Δόθηκαν στην ομάδα ΔΙΑΣ ισχυροί ασύρματοι πομποδέκτες τελευταίας τεχνολογίας tetra οι οποίοι λαμβάνουν σήμα μέσω δορυφόρου.
 • Eνισχύθηκε οικονομικά η ομάδα Ιστιοπλοΐας της Ελληνικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, για την συμμετοχή της σε αγώνες στο εξωτερικό.
 • Δόθηκαν στην ΕΜΑΚ επίλεκτη ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης 1ηΕΜΑΚ επαγγελματικές στολές κατάδυσης.

Κατόπιν μετά από προτάσεις που έφερα στο ΔΣ σύμφωνα με το κοινωνικό μέρισμα του Οργανισμού και μετά από ομόφωνες αποφάσεις επιτεύχθηκαν τα εξής:

 • Το Θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ εξοπλίστηκε για πρώτη φορά με σύστημα υδροδότησης.
 • Στο Πολεμικό μουσείο τοποθετήθηκε σύστημα κλιματισμού.
 • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) ενισχύθηκε οικονομικά για να συνεχίσει το σημαντικό της έργο.
 • Οι σύλλογοι Παραολυμπιονικών Θεσσαλονίκης, 13 στον αριθμό, ενισχύθηκαν με νέο αθλητικό εξοπλισμό για την προσεχή Ολυμπιάδα.
 • Στην προσφυγική ποδοσφαιρική ομάδα της ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ με έτος ιδρύσεως 1926, δόθηκε οικονομική βοήθεια με σκοπό την αγορά νέων αγωνιστικών ενδυμάτων.
 • Η αποθήκη 20 του Λιμένα Θεσσαλονίκης ορίσθηκε και καταγράφθηκε στο master plan ως επισκευαστική βάση κατόπιν προσωπικής μου παρέμβασης και μετά από παράκληση του Προεδρείου της Ένωσης Λιμενικών Θεσσαλονίκης.
 • Καθοριστική ήταν και η δωρεάν χορήγηση βυθομέτρων και φωτογραφικού υλικού του βυθού από μονάδα του Γ.Ε.Ν. μετά από επικοινωνία που είχα με τον ΑΓΕΝ Ναύαρχο κ.Τζούνη, τον οποίο ευχαριστώ θερμά δημοσίως καθώς η αξία τους ξεπερνά το ποσό των 100.000 ευρώ. 
 • Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός της ανάδειξης διαφόρων παραβατικών περιστατικών ένα εκ των οποίων έφθασε στα χέρια της δικαιοσύνης και προωθήθηκε στη Βουλή για επερώτηση.

Θεωρώ, ότι μετά από όλα αυτά, και άλλα πολλά τα οποία δεν είναι της παρούσης, συνεισφέραμε από καρδιάς και με όλες μας τις δυνάμεις για το Αναγκαίο Καλό, πάντα με γνώμονα την διαφάνεια και την αξιοκρατία!

Νέες δραστηριότητες με εγγυημένη επιτυχία

Σε ότι αφορά στο παρόν και στο μέλλον είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας σειράς δραστηριοτήτων, που δείχνουν νέους αναπτυξιακούς δρόμους για την Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα.

Αναπτύσσω σημαντικό έργο μέσα από επαφές και διεθνείς συνεργασίες με τις ιδιότητες:

 • Του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος.
 • Του Αναπλ. Γραμματέα της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Τουρισμού και Ναυτιλίας.
 • Του ενεργού μέλους φορέων και Επιμελητηρίων ως επιχειρηματίας στον τομέα Υγείας και Ευεξίας.

Γιατί ζητώ την ψήφο των Θεσσαλονικέων

Όλα αυτά και η διαρκής διάθεση για προσφορά ενισχύουν την επιθυμία μου να ζητήσω την ψήφο των Θεσσαλονικέων γιατί:

 

Έχω την γνώση και την εμπειρία από τη συμμετοχή μου στα δημόσια πράγματα για να υλοποιήσω, μέσα από την Δημοτική Ομάδα με επικεφαλής τον Γιώργο Ορφανό, μια σειρά δράσεων, που θα φέρουν νέο αέρα ανάπτυξης στην πόλη μας.

Έχω δώσει δείγματα άψογης συνεργασίας με υπηρεσίες της Πολιτείας και οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, με τους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε σημαντικό κοινωνικό έργο.

Έχω αναπτύξει σχέσεις συλλογικών δράσεων σε Αθλητικά Σωματεία και σε ενώσεις με σπουδαία πολιτιστική δραστηριότητα, ώστε να δώσουμε νέα ώθηση στους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Έχω λάβει μέρος σε πρωτοβουλίες και θεσμικές κινήσεις για προώθηση των δικαίων της χώρας μας στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στην υποστήριξη της ιστορίας και της σπουδαίας κληρονομιάς της Μακεδονίας μας.

#thessaloniki_is_the_future