Τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι σε απεργία πείνας έξω από την ΕΣΗΕΑ.- Λιποθύμησε η Υψηλάντη.-

Σε απεργία πείνας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ βρίσκονται οι δημοσιογράφοι Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου στο πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Προηγουμένως έκανε απεργία πείνας για μία εβδομάδα ο βετεράνος δημοσιογράφος Θόδωρος Βαρίκος, που τη διέκοψε για λόγους υγείας.

Το πρωί η Αφροδίτη Υψηλάντη λιποθύμησε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο όπου διασώστες της έβαλαν ορό και τής συνέστησαν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όμως η ίδια αρνήθηκε και παραμένει στη σκηνή της επί της Ακαδημίας 20.

Στο πλευρό των απεργών έχουν σπεύσει πολλοί συνάδελφοί τους οι οποίοι ενημερώνουν τον κόσμο μέσω των social media.

Στις δύο απεργούς πείνας θα προστεθεί και η Μαρίνα Βήχου, η οποία θα στήσει κι αυτή τη σκηνή της εξω απο τα γραφεια της ΕΣΗΕΑ. Η Μαρίνα Βήχου έγραψε στο fb:

“Ενημερώνω οτι απο αύριο το πρωί προστίθεται και η δική μου παρουσία και φωνή στην απεργία πείνας για την σωτηρία του ταμείου μας, που ήδη συνεχίζουν..
οι συναδέλφισες Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου. Θα προσθέσω λοιπον κι εγώ την σκηνή μου Ακαδημίας και Βουκουρεστίου, εξω απο τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΤΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ=ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΔΙΑ
Πιστεύω οτι ο αγώνας μας πρέπει να συνδεθεί και με τις άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται απο την βαναυσότητα των οικονομικών μετρων κυβέρνησης και τροϊκανών. Αν πετύχουν την κατάργηση της επικουρικής για τους δημοσιογράφους θα το επεκτείνουν και στους υπόλοιπους συνταξιούχους, ήδη το συζητουν για τους συνταξιουχους της Εθνικης Τράπεζας.”

Ο ΕΔΟΕΑΠ έπρεπε να αποτελεί πρότυπο

Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ένας ιατροφαρμακευτικός ασφαλιστικός φορέας, ο οποίος αποτελεί πρότυπο παροχής υπηρεσιών υγείας και θα έπρεπε να αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση εδώ 40 χρόνια για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, και κυρίως να υπήρχαν κλαδικά, δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ η Τζώρτζια Κοντράρου, μια εκ των δημοσιογράφων που κάνουν απεργία πείνας λόγω της μη επίλυσης του ζητήματος του ΕΔΟΕΑΠ. Και επεσήμανε ότι εδώ και πολλά χρόνια ο ΕΔΟΕΑΠ στοχοποιείται γιατί είναι καλύτερος από όλους τους άλλους, αντί να είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε ασφαλιστική κάλυψη, τόνισε η κα Κοντράρου. Αυτή τη στιγμή ο ΕΦΚΑ μας χρωστά 60 εκατομμύρια τα οποία δεν μας τα δίνει, πρόσθεσε.

Επισης η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της σημειωνει: “Ο αγώνας για το υπο κατεδαφίσιν ταμείο μας τον ΕΔΟΕΑΠ αφορά όλον τον κλάδο. Είναι καιρός να καταλάβουμε πως όταν η πόρτα που χτυπάς δεν ανοίγει τότε πρέπει να την σπάσεις.”