Τρομοκρατική επίθεση στη Μασσαλία με θύματα δύο γυναίκες. Νεκρός και ο δράστης από πυρά αστυνομικών.-

Δύο νεαρές γυναίκες 17 και 20 ετών έπεσαν νεκρές από μαχαιριές, που κατάφερε εναντίον τους ένας άντρας 25-30 ετών στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μασσαλίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ο άντρας που έκανε την επίθεση με μαχαίρι φώναξε “ο Αλλάχ είναι μεγάλος,” σύμφωνα με την ίδια αστυνομική πηγή.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος υπουργός των Εσωτερικών δημοσιοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ότι μεταβαίνει στην Μασσαλία μετά το περιστατικό της θανάσιμης επίθεσης με μαχαίρι, στον σιδηροδρομικό σταθμό. Ο δράστης μαχαίρωσε θανάσιμα δύο γυναίκες, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο των Εσωτερικών.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο δράστης πυροβολήθηκε από τις στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούν στον σταθμό, αφού είχε προλάβει να μαχαιρώσει δύο ανθρώπους εντός του σταθμού.

Η γαλλική αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από Γάλλους στρατιώτες, ενώ εκτιμάται ότι ήταν ηλικίας 25-30 ετών.

Ο Γάλλος εισαγγελέας κατά της τρομοκρατίας έχει ενεργοποιήσει το πλαίσιο ειδικής έρευνας για την αιματηρή αυτή επίθεση, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Ο δράστης δεν είχε μαζί του έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητά του. Έτσι, μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία ταυτοποίησης του.

Η διεύθυνση σιδηροδρόμων στην Μασαλία συνιστά σε όσους προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν σήμερα προς κι από την Μασαλία, να το αναβάλλουν. Η αιματηρή επίθεση είναι πιθανή “τρομοκρατική ενέργεια,” σύμφωνα με αστυνομική πηγή.